Un autobuz a ars ca o torță în incinta Regiei de Transport Craiova. Pompierii au intervenit cu forțe sporite pentru ca flăcările să nu se extindă

Alexandrina Toader 17.11.2021, 15:52
Un autobuz a ars ca o torță în incinta Regiei de Transport Craiova. Pompierii au intervenit cu forțe sporite pentru ca flăcările să nu se extindă

Un autobuz a ars complet în incinta Regiei de Transport Craiova, iar pompierii au intervenit pentru ca flăcările să nu se extindă și la alte mijloace de transport în comun. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, iar incendiul nu s-a extins și la alte mijloace de transport sau utilaje din cadrul instituției.

Un autobuz a ars ca o torță în incinta Regiei de Transport Craiova

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dolj, Florin Cocoșilă, incendiul a izbucnit miercuri dimineața, în jurul orei 04:30 în incinta unei societăți de transport în comun de pe strada Calea Severinului din Craiova.

Pompierii au fost solicitați să intrevină pentru stingerea flacărilor care au izbucnit în partea din spate a unui autobuz aflat parcat în interiorul Regiei de Transport. Pentru stingerea flăcărilor, pompierii de la Secția Craiova au intervenit cu două autospeciale cu apă și spumă.

La sosirea echipajelor de pompieri, incendiul se manifesta la compartimentul motor și interiorul acestuia în partea din spate. Pe tot parcursul intervenției nu a existat pericolul de propagare la alte mijloace de transport, transmite Florin Cocoșilă.

Un autobuz a ars ca o torta in incinta Regiei de Transport Craiova
Un autobuz a ars ca o torta in incinta Regiei de Transport Craiova

În urma incendiului, au ars materiale combustibile din interiorul autobuzului, din cadrul compartimentului motor și protecție conductori electrici. Cauza probabilă de izbucnire a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric. Din primele informații ar fi fost vorba despre un conductor electric defect.

Deși incendiul a cuprins doar partea din spate a mijlocului de transport în comun, flăcările au atins câțiva metri înălțime și au provocat daune materiale importante. Intervenția pompierilor a făcut ca flăcările să nu se extindă și asupra altor mijloace de transpor, utilaje sau clădiri și nici nu a existat riscul ca cineva să fie rănit în tot acest timp.

Urmăriți Impact.ro și pe