Un asteroid gigant va trece pe lângă Pământ. Fenomenul se va întâmpla în weekendul încoronării regelui Charles

Corina Oprea 02.05.2023, 19:24
Un asteroid gigant va trece pe lângă Pământ. Fenomenul se va întâmpla în weekendul încoronării regelui Charles

Se vorbește tot mai mult despre un eveniment nu tocmai fericit pentru omenire. Specialiștii au anunțat că un asteroid uriaș, mai mare decât London Eye, va trece pe lângă Pământ. Totul se va petrece chiar weekendul Încoronării Regelui Charles al III-lea, care va avea loc la data de 6 mai. După un eveniment așteptat de o lume întreagă, se va produce unul foarte periculos.

Un asteroid va trece pe lângă Terra

NASA a vorbit despre evenimentul ce urmează să aibă loc chiar pe 6 mai, chiar în weekendul când se desfășoară și încoronarea Regelui Charles al III-lea. Specialiștii au anunțat că acest asteroid este mai mare chiar și decât London Eye, cu aproximativ 30 de metri, cea ce înseamnă că ar fi un pericol real dacă ar ajunge direct pe planeta noastră.

Ceea ce, însă, nu se va întâmpla. Asteroidul 2023-HP1 va trece pe lângă orbita Pământului și va avea o viteză estimată de 11,6 km pe secundă. Cât despre dimensiuni, ar fi vorba despre o lățime de 160 de metri.

Evenimentul se va produce în jurul orei 22:40, la aproximativ 10 milioane de kilometri de Pământ, la aproximativ două ore și jumătate după ceremonia de Încoronare a Regelui, care va avea loc la Castelul Windsor. Pare o distanță mare, dar reprezentanții NASA o numesc „Apropiere apropiată”, pentru că se apropie la mai puțin de 7.402.982 km de orbita Pământului și au un diametru mai mare de 0,140208 kilometri.

Evenimentul Regelui Charles nu va fi afectat

Nu se știe, însă, unde poate fi observată trecerea asteroidului, pentru că majoritatea acestor corpuri necesită echipamente speciale pentru a putea fi văzute. Cât despre afectarea evenimentului, acest „Near Earth Object (NEO)” nu va avea niciun efect negativ asupra evenimentului din Marea Britanie, fiind la o distanță mare de Pământ.

„Asteroizii nu emit propria lor lumină vizibilă, așa că îi observăm în principal prin intermediul luminii solare pe care o reflectă”, a declarat anterior Dr. Susanna Kohler de la Societatea Astronomică Americană.

Până în prezent au fost identificate peste 31.000 de obiecte apropiate de Pământ [NEO]. Specialiștii NASA spun că multe altele vor fi găsite de-a lungul anilor, dar nu e poate vorbi, momentan, despre unul care să își pună amprenta asupra omenirii.

Urmăriți Impact.ro și pe