Regele Charles, vestimentație fastuoasă la ceremonia de încoronare. Numai coroana va cântări 8 kilograme

Elena Avramescu 02.05.2023, 11:30
Regele Charles, vestimentație fastuoasă la ceremonia de încoronare. Numai coroana va cântări 8 kilograme

În doar patru zile va avea loc încoronarea Regelui Charles al III-lea, ce se va desfășura în cadrul unei ceremonii fastuoase la abaţia Westminster din Londra. S-a aflat deja că regele va purta o mantie de aur, creată în 1911, pentru străbunicul său George al V-lea, însă asta nu este singura bijuterie de acest fel.

Ce va purta Regele Charles la ceremonia de încoronare

În cadrul slujbei de încoronare, Regele Charles al III-lea va îmbrăca strat peste strat de veșminte strălucitoare, iar unele dintre acestea au fost create pentru străbunicul său, Regele George al V-lea. Astfel că regelui Charles i se va da o haină lungă, strălucitoare, cu mâneci aurii, numită Supertunica.

Ulterior s-a aflat că cel care îl va ajuta să îmbrace haina ceremonială va fi fiul lui cel mare, Prințul William.

Superba robă a fost creată pentru George al V-lea în 1911 și a fost purtată la încoronări succesive, inclusiv de regretata Regina Elisabeta a II-a și cântărește în jur de 2 kg, fiind confecționată din pânză de aur, fir de mătase învelit în foi subțiri din aur și argint și este brodată cu arabescuri stilizate și motive florale.

În plus, peste această Supertunică va purta o mantie lungă până la podea numită Mantia Imperială, sau Robe Royal, care a fost făcută pentru George al IV-lea în 1821 – și care cântărește 3-4 kg, relatează BBC. Mantia va fi prinsă peste piept cu o clamă reprezentând un vultur și este confecționată din aur, fiind inspirată de ansamblurile antice de încoronare, iar stilul său asemănător unui preot este menit să simbolizeze natura divină a regalității.

Pe lângă toate acestea, s-a aflat că Regele Charles va purta coroana regală care cântărește aproximativ 2,23 kg.

Domnia lui Charles va marca sfarsitul monarhiei
Regele Charles al III-lea

„Au în mod clar o semnificație istorică incredibilă, dar sunt și semnificative din cauza naturii sacre a utilizării lor în timpul părții de investitură a ceremoniei de încoronare”, a spus Caroline de Guitaut, inspector adjunct al Operelor de Artă ale Regelui.

Este un obicei ca toate hainele să fie păstrate în Turnul Londrei și fac parte din regalia de încoronare.

În plus, Regele Charles va fi încoronat alături de regina consoartă Camilla în cadrul unei ceremonii fastuoase care va avea loc la Abaţia Westminster din Londra, în data de 6 mai.

Încoronarea Regelui Charles al Marii Britanii, organizată pe 6 mai, va fi lansată ca album, fiind pentru prima dată când o asemenea ceremonie istorică va fi disponibilă pentru publicul din întreaga lume.

Casa de discuri Decca Records a spus că va înregistra ceremonia din 6 mai, precum și muzica sub denumirea „Albumul oficial al coronamentului”, urmând să fie lansate pentru streaming și descărcare chiar în aceeași zi, iar albumul va cuprinde toate cuvintele rostite ale ceremoniei, precum și muzica.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...