Un alt club de fotbal din România a fost vândut în Spania. Noul patron are 28 de ani

Marian Cărăvan 26.08.2020, 11:23
Un alt club de fotbal din România a fost vândut în Spania. Noul patron are 28 de ani

După Dinamo, un alt club de fotbal din România va avea acționari din Spania. Noul patron are 28 de ani și vrea să readucă clubul la nivelul la care a fost în urmă cu mai mulți ani.

Un alt club de fotbal din România vândut în Spania

A prins pe ultima sută de metri participarea în competiție, după ce inițial i se refuzase participarea. Pandurii Târgu Jiu este clubul în care crede un tânăr om de afaceri plecat din România și stabilit în Spania cu familia sa. Buzoianul Alex Costin Șerbănoiu are 28 de ani și duce tratative pentru preluarea clubului Pandurii Târgu Jiu. Stabilit în urmă cu zece ani în Spania, la Lleida, în apropiere de Barcelona, Șerbănoiu derulează afaceri în domeniul imobiliar și e interesat de achiziționarea unui club de fotbal din România.

De ce ales Pandurii? Pentru că „este un club cu tradiție, pe care îmi propun să-l readuc la nivelul la care a fost în urmă cu câțiva ani, adică implicat în lupta pentru locurile fruntașe din prima divizie și participare în cupele europene”, a spus românul stabilit în Spania.

Un nume mare din fotbalul românesc este implicat în această tranzacție. A confirmat-o președintele grupării gorjene, Marin Condescu.

„Tranzacția este garantată de Adrian Ilie, care a intermediat discuțiile și a venit cu ideea acestei soluții. Suntem vechi prieteni, bunicii lui locuiesc în Motru, iar jucătorul cel mai scump vândut de Pandurii, Djapka, cedat la Leverkusen, ne-a fost propus la vremea respectivă tot de Adi. Înțeleg că este vorba acum despre un fond de investiții, axat pe activități sportive”, a spus Marin Condescu.

Un alt club de fotbal din România a fost vândut în Spania. Noul patron are 28 de ani
Un alt club de fotbal din România a fost vândut în Spania. Noul patron are 28 de ani

Pandurii, în insolvență și cu datorii de peste două milioane de euro

Acceptată în Liga 2 pe ultima sută de metri, Pandurii este o echipă aflată în insolvență și cu datorii uriașe. Clubul gorjean are însă de primit patru milioane de euro de la asociați, conform unei decizii a Curții de Apel Craiova. Complexul Energetic Oltenia, Consiliul Județean Gorj, Consiliul Local Târgu Jiu, Artego și USMO sunt vizate de această decizie.

„Decizia este executorie, dar au plătit cauțiune și au atacat sentința la Înalta Curte. Nu cred că se mai poate schimba ceva. Sperăm ca în septembrie să se termine toată povestea.

Dacă lucrurile rămân pe acest făgaș, într-un an de zile, maximum doi, putem ieși din insolvență, astfel încât să plătim ratele judicios, fără să cheltuim abundent din resurse. Datoriile sunt cotate în prezent la circa 2,1 milioane de euro, dintre care 1,5 milioane de euro către jucători cu care nu am reușit să ajungem la o cale amiabilă”, a mai spus Marin Condescu, citat de GSP.

Pandurii Târgu Jiu începe noul sezon al Ligii 2 în acest weekend, cu un meci în deplasare la Metaloglobus București.

Urmăriți Impact.ro și pe