Ultrașii îi cer lui Mircea Lucescu să plece de la Dinamo Kiev. „O palmă în figură”

Marian Cărăvan / 21.10.2020, 11:07
Ultrașii îi cer lui Mircea Lucescu să plece de la Dinamo Kiev. „O palmă în figură”

Mircea Lucescu a debutat cu o înfrângere în grupele Ligii Campionilor, cu noua sa echipă, Dinamo Kiev. Formația ucraineană a fost învinsă cu 2-0 de Juventus, într-un meci în care Mircea Lucescu a fost din nou contestat de ultrași.

Dinamo Kiev, eșec la debutul în grupele Ligii Campionilor. Ce a scris presa din Ucraina

Dinamo Kiev a cedat cu 0-2 pe teren propriu, la debutul în grupele Ligii Campionilor. Echipa pregătită de Mircea Lucescu a rezistat vreme de o repriză, apoi a cedat. Juventus, fără Cristiano Ronaldo, infectat cu coronavirus, s-a impus cu 2-0, prin golurile lui Morata, în minutele 46 și 80. Presa din Ucraina a reacționat după eșecul echipei antrenate de Mircea Lucescu.

„O palmă în figură din partea Bătrânei Doamne. Dinamo Kiev a aliniat cei mai buni jucători apți pentru acest joc, Juventus rămâne Juventus. Chiar și fără Cristiano Ronaldo, infectat cu coronavirus. Prima repriză a fost echilibrată, fără ocazii notabile. Până la final, Dinamo Kiev a trimis un singur șut pe spațiul porții, dar fără să-i pună mari probleme lui Szczensny.

A părut mai mult un joc de șah decât un meci de fotbal. După ce au încasat primul gol, jucătorii lui Mircea Lucescu au fost mai activi și mai agresivi, dar n-au reușit să revină pe tabelă. Juventus a închis meciul prin Morata, italienii reușind să câștige pe merit la Kiev. Așa a arătat primul eșec al lui Mircea Lucescu la Dinamo Kiev”, au scris jurnaliștii de la Sport.ua.

Andrea Pirlo l-a învins pe maestrul Mircea Lucescu Captură Digi Sport
Andrea Pirlo l-a învins pe maestrul Mircea Lucescu Captură Digi Sport

Elevul și-a învins maestrul

Meciul dintre Dinamo Kiev și Juventus Torino a fost primul duel dintre Mircea Lucescu și Andrea Pirlo din postura de antrenori. Il Luce s-a reîntâlnit cu un fost elev de-al său, căruia i-a marcat cariera. Pe Andrea Pirlo, Mircea Lucescu l-a antrenat la Brescia. Fostul internațional nu a uitat ce a însemnat Mircea Lucescu pentru cariera sa. L-a numit „maestru” și a arătat la Kiev că nu au fost doar simple vorbe. Pirlo i-a arătat respectul cuvenit maestrului Lucescu. Antrenorul român a fost așteptat de antrenorul lui Juventus, înaintea startului meciului de la Kiev. Fostul său elev i-a întins mâna iar tehnicianul român i-a răspuns cu un zâmbet larg și cu o îmbrățișare părintească.

Mircea Lucescu și Andrea Pirlo au stat de vorbă câteva minute bune, apoi elevul și-a învins maestrul.

La finalul meciului, Mircea Lucescu a recunoscut superioritatea echipei antrenate de fostul său elev.

„Echipa mai experimentată și mai puternică a câștigat. Am făcut două greșeli, am luat două goluri. Am fi putut să ne apărăm mai bine. Poate că 2-0 e prea mult, meritam un gol. Una peste alta, Juventus a fost mai puternică și a câștigat meritat.

Sunt mulțumit de joc, dar nu și de eroarea din minutul 46, care a schimbat total jocul”, a spus Lucescu, citat de sport.ua.

Ultrașii îi cer lui Mircea Lucescu să plece de la Dinamo Kiev. „O palmă în figură”
Ultrașii îi cer lui Mircea Lucescu să plece de la Dinamo Kiev. „O palmă în figură”

Ultrașii îi cer lui Mircea Lucescu să plece de la Dinamo Kiev

Meciul de la Kiev s-a disputat cu spectatori în tribune, autoritățile permițând accesul a 30 la sută din capacitatea stadionului. Asta le-a dat prilejul ultrașilor să îl conteste din nou pe Mircea Lucescu. Aceștia au intrat pe stadion cu un banner pe care era scris un mesaj elocvent: „Lucescu, pleacă!”

Ce meciuri are Dinamo Kiev în Grupa G a Ligii Campionilor

20 octombrie, ora 19:55: Dinamo Kiev – Juventus 0-2
28 octombrie, ora 22:00: Ferencvaros – Dinamo Kiev
4 noiembrie, ora 22:00: Barcelona – Dinamo Kiev
24 noiembrie, ora 22:00: Dinamo Kiev – Barcelona
2 decembrie, ora 22:00: Juventus – Dinamo Kiev
8 decembrie, ora 22:00: Dinamo Kiev – Ferencvaros

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI