Mircea Lucescu înfruntă „balaurii”. Ce adversari are Dinamo Kiev în grupele Ligii Campionilor

Mircea Lucescu înfruntă „balaurii”. Ce adversari are Dinamo Kiev în grupele Ligii Campionilor

Tragerea la sorți pentru grupele Ligii Campionilor a avut loc în această seară, la Geneva. Mircea Lucescu a aflat cu ce adversari se va duela echipa sa, Dinamo Kiev, la revenirea în cea mai tare competiție intercluburi din lume.

Pe cine înfruntă Mircea Lucescu în grupele Ligii Campionilor

Adversari unul și unul i-au hărăzit sorții lui Dinamo Kiev, echipă antrenată din vara acestui an de Mircea Lucescu. Echipa din capitala Ucrainei va avea parte de dueluri de foc în grupele Ligii Campionilor, acolo unde Dinamo Kiev a revenit după patru ani. Iar acest lucru i se datorează reputatului tehnician român în care fanii își pun acum mari speranțe.

Starurile fotbalului mondial, Lionel Messi și Cristiano Ronaldo vor fi din nou adversari, dar acum vor fi și adversarii lui Il Luce. Dinamo Kiev a fost repartizată în Grupa G, alături de Barcelona, Juventus și Ferencvaros.

Dinamo Kiev s-a ales și cu 15,25 milioane de euro pentru accederea în grupele Ligii Campionilor.

Mircea Lucescu înfruntă „balaurii”. Ce adversari are Dinamo Kiev în grupele Ligii Campionilor

Mircea Lucescu, recordmen în Liga Campionilor

Mircea Lucescu a realizat o peformanță remarcabilă în acest an. La cei 75 de ani ai săi, a devenit cel mai în vârstă antrenor din istoria Ligii Campionilor.

Il Luce a calificat-o pe Dinamo Kiev după patru ani în grupele Ligii Campionilor. Tehnicianul român l-a depășit pe Jupp Heynckes, 72 de ani. Mircea Lucescu este primul antrenor care participă în grupele Ligii Campionilor atât cu Șahtior, cât și cu Dinamo Kiev.

De când a preluat-o pe Dinamo Kiev, Mircea Lucescu are un bilanț pozitiv: șapte victorii și un egal în opt meciuri oficiale. Echipa sa a marcat 21 de goluri și a primit doar 4.

Premiile UEFA la tragerea la sorți a grupelor Ligii Campionilor

În cadrul evenimentului de joi seara de la Geneva a avut loc și festivitatea de premiere a superlativelor din fotbalul european. Forul continental a acordat următoarele trofee:

Cel mai bun portar: Manuel Neuer
Cel mai bun portar din fotbalul feminin: Sarah Bouhaddi
Cel mai bun fundaș: Joshua Kimmich
Cel mai bun fundaș din fotbalul feminin: Wendie Renard
Cel mai bun mijlocaș: Kevin de Bruyne
Cel mai bun mijlocaș din fotbalul feminin: Dzsenifer Marozsan
Cel mai bun atacant: Robert Lewandwoski
Cel mai bun mijlocaș din fotbalul feminin: Pernille Harder

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI