Cine este românul pe care antrenorul lui Juventus îl venerează. „E un maestru”

Marian Cărăvan 13.10.2020, 13:08
Cine este românul pe care antrenorul lui Juventus îl venerează. „E un maestru”

În viață întâlnim oameni care ne marchează existența. Așa s-a întâmplat și cu actualul antrenor al lui Juventus. Andrea Pirlo nu se sfiește să-i aducă un elogiu unui român, pe care îl venerează și îl consideră un maestru.

Antrenorul lui Juventus venerează un român

Andrea Pirlo are 41 de ani și este antrenorul lui Juventus. Și-a luat în această toamnă licența Pro UEFA, după ce a urmat cursurile celebrei școli de antrenori de la Coverciano. Aici a absolvit și Cristi Chivu.

Mândru de realizarea sa, Pirlo este la momentul destăinuirilor. Fostul mare fotbalist italian nu se sfiește să spună că omul care i-a marcat cariera este chiar un român. Îl consideră un maestru. Pentru Andrea Pirlo, întâlnirea cu Mircea Lucescu a fost una care l-a ajutat enorm în carieră, cea de fotbalist, ulterior în cea de antrenor. Pirlo era jucător la Brescia, iar Il Luce a descoperit ce potențial are fostul fotbalist italian.

„Am avut noroc să lucrez cu mari antrenori. Pornind cu Lucescu, la Brescia. Un maestru. Și continuând cu Lippi, Ancelotti, Conte și Allegri. Printre cei mai valoroși din lume. Încerc să iau câteva ceva de la fiecare”, a spus Andrea Pirlo, într-un interviu acordat site-ului UEFA.

Cine este românul pe care antrenorul lui Juventus îl venerează. „E un maestru”

Diferența dintre meseria de fotbalist și cea de antrenor. Va fi adversarul „magicianului” Lucescu

Pirlo a observat imediat diferența dintre a fi fotbalist șia fi antrenor.

„Acum, e mult mai stresant. Eu conduc, dar alții interpretează rolurile. Înainte, eu decideam ce fac cu mingea”. Și explică: „Pe teren, stilul meu de joc mă ajuta să mă implic în anumite situații, să fiu decisiv. Astăzi, pot să influențez doar de pe margine tot ce se întâmplă în timpul meciurilor”, a dezvăluit fostul fotbalist italian.

Andrea Pirlo este practic la început de drum într-o nouă carieră, cea de antrenor. A bifat deja două meciuri pe banca tehnică a celor de la Juventus, având o victorie (3-0 cu Sampdoria) și un egal (2-2 cu AS Roma).

În toamna acestui an, Pirlo își va reîntâlni maestrul. Se va duela acum cu omul care i-a influențat cariera. Juventus și Dinamo Kiev, echipă pe care o antrenează Mircea Lucescu, fac parte din aceeași grupă de Liga Campionilor. Pirlo are un mare atu în lupta cu Il Luce.

„Sunt fericit să-l am pe Ronaldo, să-l văd zi de zi cum se antrenează și cum joacă. La 35 de ani, are aceeași pasiune ca atunci când era tânăr”, a precizat Andrea Pirlo.

Născut la 19 mai 1979, la Flero, în Italia, Andrea Pirlo a bifat 116 meciuri în naționala Italiei, pentru care a marcat 13 goluri.

Urmăriți Impact.ro și pe