Ultimă oră! Judecătorii au decis. Acestea sunt primele condamnări în dosarul „10 August”

Madlen Moraru 31.07.2020, 15:10
Ultimă oră! Judecătorii au decis. Acestea sunt primele condamnări în dosarul „10 August”

Judecătorii au decis să facă primele condamnări, în dosarul „10 August”. În această vineri a fost transmis și despre câți astfel de acuzați este vorba, dar și de ce natură este acordarea pedepselor.

Ultimă oră! Ce au decis judecătorii în dosarul „10 August”

Dosarul „10 August” își are primii condamnați. Sentințele au fost date în această vineri de către Judecătoria Sector 1. A fost vorba despre pedepse acordate în aceea ce privește protestul din data de 10 august 2018. Violențele de atunci de la mitingul diasporei au dus la acte foarte grave de vandalism, dar și huliganism. În același timp, în prezent, mai multe grupuri civice au cerut redeschiderea acestui dosar, după ce și în rândul protestatarilor au existat victime ale violenței din stradă.

Ultimă oră! Judecătorii au decis. Acestea sunt primele condamnări în dosarul 10 August
Judecătorii au transmis că au fost date primele pedepse în dosarul 10 August, în urma protestelor din 2018

În cazul dosarului „10 August” au fost acordate condamnări, fiind vorba de pedepse de închisoare cu suspendare pentru huliganism. Au fost condamnați 12 bărbați pentru astfel de fapte, în contextul protestelor din 2018. Decizia le aparține magistraților Judecătoriei Sectorului 1 și va putea fi atacată prin apel. Totodată, pedepsele acordate sunt cuprinse între 1 an şi 6 luni şi 3 ani de închisoare. O singură sentință a fost cu executare, fiind vorba despre un bărbat ce mai fusese condamnat anterior, potrivit celor de la Realitatea.

Primele condamnări în acest caz

Pe data de 15 iulie a acestui an, la aproape doi ani de la protestul din Piața Victoriei, procurorii din partea DIICOT au decis ca soluție parțială în dosarul violențelor din 10 august că nu există suficiente probe că ar fi fost vorba despre o lovitură de stat. Jandarmeria Română a susținut acest lucru în plângerea oficială depusă la Parchet. Spre finalul acestei luni, au fost acordate primele condamnări pe fondul actelor de huliganism.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe