Critian Tudor Popescu, declarații dure despre clasarea dosarului ”10 august”. Jurnalistul este revoltat de decizia procurorilor DIICOT pe care o consideră ”un atentat grav la adresa democrației”. Gazetarul a făcut referire și la oamenii care au ieșit zilele trecute în stradă pentru a protesta împotriva legii caranitinei și izolării.
Cristian Tudor Popescu este în total dezacord cu decizia procurorilor DIICOT de a clasa dosarul ”10 august”.
„Hotărârea, sau, mă rog, decizia procurorilor de la DIICOT în cazul „10 august”. Vasăzică, acolo, acei matracaci șefi ai Jandarmeriei, adică Cucoș, Sindile, Chirică, Cazan nu sunt găsiți vinovați de nimic.
Practic, acolo s-a procedat „normal”. Este „normal” ce s-a întâmplat – cetățenii bătuți, gazați, udați cu tunurile de apă, intrarea în forță, asaltul asupra masei pașnice de cetățeni a fost făcut eventual de câțiva jandarmi pe care „i-a luat capul” și, individual, s-au năpustit asupra cetățenilor.
Ei primiseră de fapt ordin de la matracacii ăștia șefi, primiseră ordinul să danseze prin piață. Dansuri populare. Și nu l-au executat ordinul asta.
Ce să vezi, s-au apucat așa, dintr-o dată, de capul lor, să bată cetățeni.”, a decalrat CTP la Digi 24.
Gazetarul este de părere că hotărârea de clasare a dosarului a validat, practic, ”intervenția brutală împotriva manifestanților pașnici.” Totodată, jurnalistul a făcut și o paralelă cu recentele manifestații din fața Guvernului împotriva legii cartinei și izolării.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]”Deci, nu sunt găsiți vinovați, și acest act produs de DIICOT nu este suficient pentru a scoate oamenii în Piața Victoriei.
Acest atentat grav, zic eu, la adresa democrației pe care îl reprezintă hotărârea DIICOT, decizia asta, care validează intervenția brutală împotriva manifestanților pașnici nu este considerată suficient de revoltătoare pentru ca oamenii să iasă în Piață împotriva ei.
În schimb, ies alți oameni care manifestează – e dreptul lor -, pentru libertatea de a fi cretini.
Asta există în democrație. În democrație, ai dreptul să fii liber cugetător și de asemenea ai dreptul să liber necugetător.”, a mai declarat gazetarul.