Ultimă oră de la ANM! A fost emis cod roșu. Zonele afectate din țară

Elena Avramescu 24.08.2020, 18:15
Ultimă oră de la ANM! A fost emis cod roșu. Zonele afectate din țară

Veste extrem de proastă transmisă de Administraţia Naţională de Meteorologie.  ANM a emis o avertizare nowcasting de Cod roşu de furtună pentru o zonă, iar 17 județe se află sub amenințarea inundațiilor.

Ultimă oră de la ANM! A fost emis cod roșu

Potrivit meteorologilor, în judeţul Covasna (Baraolt, Brăduț, Bățani, Belin, Vârghiș, Aita Mare) se vor semnala averse ce vor cumula 40-50 l/mp, precum vijelie, frecvente descărcări electrice și grindină. Avertismentul de Cod Roșu intră în vigoare astăzi, începând cu ora 17:30 și este valabil până la ora 18:30.

Administrația Națională de Meteorologie a mai emis un Cod Roșu și pentru Județul Iaşi: Tomești, Ciurea, Răducăneni, Țibănești, Miroslava, Țibana, Voinești, Costuleni, Ciortești, Comarna, Mironeasa, Mogoșești, Schitu Duca, Scânteia, Prisăcani, Cozmești, Bârnova, Grajduri, Șcheia, Gorban, Dolhești, Dobrovăț, Moșna, Ipatele, Grozești, Mădârjac, Dragușeni; Județul Vaslui: Codăești, Solești, Dumești, Rebricea, Todirești, Tăcuta, Bunești-Averești, Miclești, Negrești, Dănești, Boțești, Vulturești;â. Între orele 17:30 și 18;30 se vor semnala averse ce vor cumula 40….50 l/mp, vijelie, grindină de medii dimensiuni, frecvente descărcări electrice.

A fost emis cod roșu
Cod roșu de furtuni pentru 17 județe

Zonele afectate din țară

Tot astăzi, Institutul Naţional de Hidrologie şi Gospodărire a Apelor a emis o atenţionare Cod galben de inundaţii pentru râuri din 17 judeţe, valabilă până marţi, la ora 8:00.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis și o avertizare de Cod portocaliu, care va intra în vigoare luni, la ora 12.00 și se încheia la ora 23.00. Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), fenomenele vizate sunt de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

„În intervalul menționat, în sud-vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe spații mici grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, potrivit informațiilor furnizate de Administraţia Naţională de Meteorologie.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...