Alertă de vreme rea de la ANM! A fost emis cod portocaliu. Ce avertizare au făcut meteorologii pentru luni, 24 august

Elena Avramescu 24.08.2020, 13:01
Alertă de vreme rea de la ANM! A fost emis cod portocaliu. Ce avertizare au făcut meteorologii pentru luni, 24 august

Meteorologii nu au vești deloc bune pentru astăzi, 24 august 2020, fiindcă aceștia au emis o avertizare de Cod Portocaliu de ploi torențiale pentru mai multe regiuni din țară, precum cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei, nordul Olteniei, Carpații Meridionali și Carpații Orientali.

A fost emis cod portocaliu

Avertizarea de Cod Portocaliu intră în vigoare luni, la ora 12.00 și se încheie la ora 23.00, potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), fenomenele vizate fiind de instabilitate atmosferică temporar accentuată.

„În intervalul menționat, în sud-vestul, centrul, nordul și nord-estul țării, precum și în zonele de munte vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și pe spații mici grindină. Cantitățile de apă vor depăși 20…25 l/mp și izolat 40…50 l/mp”, potrivit ANM.

De asemenea, tot luni, între orele 12.00 și până la 23.00, a fost emis un Cod galben de ploi, în mai multe regiune din România, iar ca fenomene vizate vor fi instabilitate atmosferică accentuată și cantități de apă însemnate.

Alertă de vreme rea de la ANM
Meteorologii anunță vreme rea

Ce avertizare au făcut meteorologii pentru luni, 24 august

„În intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei și Transilvaniei, nordul Olteniei, Carpații Meridionali și Orientali vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăși 30…40 l/mp și, pe arii restrânse, 50…70 l/mp”, mai precizează ANM.

Conform meteorologilor, fenomene asociate instabilităţii atmosferice vor fi pe arii mai restrânse şi în restul teritoriului iar judeţele marcate cu Cod galben sunt Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Suceava (parţial), Botoşani, Galaţi, Argeş (parţial), Olt, Dolj, Mehedinţi, Caraş-Severin, Hunedoara (parţial), Alba (parţial), Cluj şi Sălaj.

În plus, în 19 judeţe va fi Cod portocaliu de furtuni pe parcursul zilei de luni.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...