Avertizare de vreme severă de la ANM! A fost emis cod portocaliu. Zonele vizate din țară

Elena Avramescu 20.08.2020, 11:26
Avertizare de vreme severă de la ANM! A fost emis cod portocaliu. Zonele vizate din țară

Din păcate, ultimele zile de vară se anunță mai friguroase și cu fenomene meteo extreme. Astfel că meteorologii au emis, joi, un cod portocaliu care este valabil pentru estul și centrul țării, precum și un cod galben de furtuni pentru centrul și sudul țării.

Avertizare de vreme severă de la ANM

Codul portocaliu emis de ANM a intrat în vigoare joi, 20 august, la ora 10:00 și va fi valabil până la ora 22:00. În plus, va fi instabilitate atmosferică temporar accentuată, precum și cantități de apă însemnate. Acest cod vizează Moldova, nord-estul Munteniei, nordul Dobrogei și sudul și estul Transilvaniei, fiind vorba în total de 15 județe.

Vor fi și descărcări electrice, cu intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și grindină. Cantitățile de apă o să
depășească 30 – 40 l/mp iar pe arii restrânse, chiar 50 – 70 l/mp.

Codul galben emis de ANM va fi valabil în același interval de timp, fiind vizate următoarele zone: Maramureș, local în Transilvania, Muntenia și sudul Dobrogei, dar și la munte. O să fie și perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, manifestată prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp și izolat 50 l/mp.

Avertizare de vreme severă de la ANM
Cod galben de vremea rea transmis de ANM

ANM a transmis care sunt zonele vizate din țară

În plus, tot până la ora 22:00, vom avea Cod galben de vreme rea în zone din 14 judeţe: Hunedoara, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Mureş, Cluj, Alba, Gorj, Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Ialomiţa, Călăraşi, Constanţa și Prahova.

Nici Bucureștiul nu va scăpa de nori, astfel că până joi seara, la ora 22:00, cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, când este posibil să apară și averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Cantitățile de apă vor depăși 15 l/mp, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura însă se va menține ridicată, până la 30 de grade.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...