Ultimă oră! Ce schimbări apar privind situațiile în care elevii merg la școală. Ministrul Educației tocmai a făcut anunțul

Nicu Stan 10.02.2021, 15:51
Ultimă oră! Ce schimbări apar privind situațiile în care elevii merg la școală. Ministrul Educației tocmai a făcut anunțul

Sunt vești de ultimă oră. Ce schimbări apar privind situațiile în care elevii merg la școală. Ministrul Educației tocmai a făcut anunțul. Despre ce este vorba, citiți în articolul de mai jos.

Ministrul Educației, anunț de ultimă oră. Când pot elevii să învețe online

Vești de ultimă oră despre schimbările care apar privind situațiile în care elevii merg la școală. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, tocmai a făcut anunțul.

Sorin Cîmpeanu a reamintit cele trei situații în care elevii nu trebuie să meargă fizic la școală și pot învăța în continuare online și a amintit că vor mai fi adăugate și altele, care se află momentan în discuții cu Ministerul Sănătății.

Ce se întâmplă cu copii care nu sunt trimiși la școală

Ministrul Educației a fost întrebat ce crede despre părinții care nu vor să își trimită copiii la școală, de frică, chiar ei nu se încadrează în situațiile pentru școala de acasă.

Ordinul de ministru comun precizează foarte clar acele situații în care elevii nu vor merge fizic în școli: în cazul în care există o certificare medicală, în cazul în care există în familie persoane vulnerabile, situație care trebuie certificată și al treilea în cazul în care elevul prezintă simptome, asta nu mai trebuie certificat, caz în care elevul poate să nu se mai prezinte, școlile știind că nu trebuie să mai pună absențe.

În ce cazuri se mai învață online

Va există posibilitatea completării acestui ordin de ministru cu câteva situații care trebuie luate în calcul. Este vorba de elevii din învățământul special care își desfășoară activitatea în clase de 4-5 elevi, nu cred că se pune problema distanțării fizice și care în mod evident având cerințe educaționale speciale, își vor justifică posibilitatea de ore cu prezența fizică indiferent de scenariul în care se găsește localitatea.

Mai sunt astfel de situații, împreună cu ministrul sănătății am discutat și urmează să venim cu precizări“, a răspuns ministrul Educației.

Deschiderea școlilor ar putea duce la creșterea cazurilor de coronavirus

Școlile au fost redeschise pe 8 februarie în contextul în care prevăd că asta va duce la o creștere a numărului de persoane infectate. Raed Arafat a anunțat că deschiderea școlilor  va aduce, cel mai probabil  o creștere a incidenței coronavirusului, dar acest lucru se va vedea sigur abia după 14 zile.

Un impact probabil o să apară, o să vedem cum sunt următoarele 14 zile. Aţi văzut că sunt puţine ţări care au ţinut şcolile închise. În acelaşi timp, noi suntem într-un scenariu acum şi trebuie să subliniez că scenariile folosite de unu la sută şi trei la sută în şcoli, dacă informaţia mea este corectă, este posibil să includă şi focarele la aceste scenarii. Adică noi, când vom face schimbarea, trebuie să verificăm şi la CNCCI, eu ştiu că sunt incluse şi focarele, aşa că nu va fi o schimbare radicală”, a declarat Raed Arafat.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI