Lista cu fiecare localitate și scenariul în care se află. Cum vor merge elevii la școală din 8 februarie

Cristian Cojocaru, Gabriel Peneș 05.02.2021, 14:20
Lista cu fiecare localitate și scenariul în care se află. Cum vor merge elevii la școală din 8 februarie

Potrivit site-ului Edu.ro, Ministerul Educației a făcut publică lista cu fiecare localitate dar și scenariul în care se află pentru ca redeschiderea școlii să meargă conform planului. Astfel, elevii, profesorii dar și părinții vor ști cu exactitate toate procedurile de revenire pe băncile școlilor.

Cum arată lista cu fiecare localitate cu privire la redeschiderea școlilor

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a publicat lista care cuprinde cele 3.181 unități administrativ-teritoriale, cu privire la scenariul în care se încadrează fiecare dintre acestea. Astfel, în scenariul roșu sunt încadrate 149 de localități, în timp ce în scenariul galben și verde se află 903 localități, respectiv 3.181 de localități.

24 dintre acestea vor continua cu școlarizarea în mediul virutal din cauza faptului că rata de infectare este de peste 6 la mia de locuitori. Municipiul București se află în scenariul galben, rezultând faptul că, începând cu data de 8 februarie, cursurile în creșe, grădinițe, clasele primare dar și clasele terminale de gimanziu și liceu se vor întoarce la școală în mod fizic. Ministrul Educației a mai menționat faptul că în continuare măsurile impuse trebuie respectate pentru o bună desfășurare a cursurilor în școli.

„Insistăm pe respectarea următoarelor reguli: distanțarea fizică e extrem de importantă, maximum posibil, minim 1 metru pentru a nu ajunge în situații absurde de blocaj. Mizăm pe capacitatea organizatorică a fiecărui director de școală că va asigura distanțarea maxim posibilă în condițiile date. Scăzând acele categorii de elevi exceptate din perspectiva prezenței fizice aglomerația din sălile de clasă nu va fi chiar atât de mare cum se prezintă la nivel teoretic”, a declarat ministrul.

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a publicat lista care cuprinde cele 3.181 unități administrativ-teritoriale
Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației a publicat lista care cuprinde cele 3.181 unități administrativ-teritoriale

Care sunt situațiile în care cursurile se pot suspenda

Poate exista și situația în cadrul căreia, cursurile pot fi suspendate pentru o perioadă de 14 zile. Astfel, dacă în unitatea școlară apare un caz de coronavirus, aceasta va fi închisă pentru două săptămâni, caz întâlnit în cadrul creșelor, învățământului preșcolar și primar. Dacă aceeași situație este întâlnită în cazul gimnaziului sau claselor de liceu, o anchetă epidemiologică va fi declanșată, iar DSP va decide dacă orele vor fi suspendate de la primul caz sau începând cu cel de-al doilea caz de coronavirus.

“La ciclul gimnazial şi liceal, la primul caz se va face o anchetă epidemiologică, se recomandă şi testarea, şi vor fi analizate măsurile, fie se suspendă încă de la primul caz, fie nu e necesară suspendarea, se continuă până la al doilea caz, când se suspendă”, a precizat Cîmpeanu.

Potrivit celor trei scenarii pentru redeschiderea școlilor începând cu 8 februarie, în localitățile care se încadrează în scenariul verde, se vor deschide toate școlile iar copiii vor merge fizic la școală. În cazul localităților încadrate în scenariul galben, la școală vor merge copiii de grădiniță și clasele primare precum și copiii din clasele terminale. Pentru localitățile aflate în scenariul roșu, la școală se vor prezenta doar copiii de grădiniță și icei din ciclul primar. Lista completă a localităților poate fi accesată aici.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI