Ultima imagine cu Gică Petrescu în viață. Cum arăta marele artist înainte să moară

Rădulescu Valentin 24.07.2020, 10:40

După ce a plecat de lângă noi, Gică Petrescu a lăsat în urmă o ultimă fotografie, în care se poate evidenția starea pe care acesta o avea la 91 de ani, după o carieră de peste 75 ani. Fotografia a stârnit multe lacrimi și emoții.

Cum arăta Gică Petrescu înainte să moară?

Deși marele maestru a fost apreciat multă vreme, atunci când a ajuns la o vârstă înaintată a fost uitați de către cei care îi erau o dată fani. Regretatul artist s-a stins din viață pe data de 18 iunie 2006, rămas sărac și singur în garsoniera sa de pe Bulevardul Elisabeta, vizavi de Cercul Militar, acolo unde și-a dat și ultima suflare. Gică Petrescu s-a stins din viață la vârsta de 91 de ani, după o carieră de peste 75, timp în care a fost aplaudat și de personalități precum: Yehudi Menuhin, Regele Mihai, compozitorul Ion Vasilescu și Louis Armstrong.

De asemenea, artistul a lăsat în urmă să plece și o poză cu el, făcută în garsoniera sa, unde se vede cum a ajuns să trăiască după ce le-a oferit oamenilor tot ce avea mai bun. Fotografia a stârnit o grămadă de emoții și lacrimi din partea mai multor oameni. De asemenea, cei care l-au cunoscut au spus că Gică Petrescu a suferit un șoc imens la moartea soției sale, Cezarina, care s-a stins în anul 1989. Artistul a început să devină foarte trist și a jelit-o până la ultima suflare.

Ultima imagine cu Gică Petrescu în viață. Cum arăta marele artist înainte să moară
Ultima imagine cu Gică Petrescu în viață. Cum arăta marele artist înainte să moară

Gică Petrescu a murit de… tristețe

După ce artistul a fost găsit în dimineața zilei de 18 iunie 2006, fără suflare, medicii legiști au confirmat că adevărata cauza a morții nu a fost vârsta, ci tristețea. Aceștia au spus că pur și simplu maestrul nu a mai vrut să trăiască. De asemenea, Gică Petrescu nu a avut moștenitori, așa că voia ca garsoniera sa din centrul Bucureștiului să fie transformată în muzeu, dar din păcate acest lucru nu s-a întâmplat. Singurul lucru de valoare care a fost găsit în casă a fost doar un pian vechi.

„Să dea Dumnezeu ca la peste 90 de ani să mai fiu pe pământ, nu în pământ. Mă rog ca oamenii să se facă mai buni, nu mai răi. Am încredere ca la noi în țară o să fie bine.”, a spus Gică Petrescu la aniversarea de 90 de ani.

Urmăriți Impact.ro și pe