Uită de oțetul alb. Ingredientul care curăță mult mai bine tigăile arse, e la îndemâna oricui

Badea Violeta 01.06.2023, 21:18
Uită de oțetul alb. Ingredientul care curăță mult mai bine tigăile arse, e la îndemâna oricui

Nu trebuie să-ți cumperi lună de lună tigăi. Acestea te pot ține ani buni, dacă știi cum să ai grijă de ele. De curând, experții au venit cu câteva sfaturi utile pentru gospodine și nu numai. Iată ce ingredient te ajută să cureți mult mai bine tigăile arse. Este extrem de ieftin și se găsește în orice bucătărie!

Ingredientul care te ajută să elimini grăsimea și negreala de pe tigăi

Tigăile sunt esențiale în orice bucătărie. Cu toate acestea, utilizându-le constant le putem arde și lăsa cu resturi de alimente greu de îndepărtat. Din fericire, există un ingredient care le curăță în mod miraculos.

Multe gospodine aruncă bani grei pe produse de curățare din comerț, însă, de cele mai multe ori, acestea se dovedesc a fi ineficiente. Din fericire, însă, există o soluție chiar în bucătăria ta.

Nu, nu este vorba despre oțetul alb, ci despre bicarbonatul de sodiu. Iată câteva metode prin care reușim să îndepărtăm grăsimea arsă de pe tigăi cu ajutorul acestui praf magic:

Cum cureti mult mai bine tigaile arse
Cum cureti mult mai bine tigaile arse
  • Bicarbonat de sodiu și detergent de vase

Pentru a îndepărta simplu și rapid resturile de mâncare arsă de pe fundul tigăii trebuie să respecți câțiva pași. Mai întâi de toate, pune tigaia la înmuiat în apa în care ai adăugat două linguri cu vârf de bicarbonat de sodiu și detergent de vase.

Las-o acolo circa un sfert de oră. Astfel, urmele de grăsime și resturile alimentare se vor îndepărta mult mai ușor. În cazul tigăilor cu depuneri greu de îndepărtat, se poate utiliza ulterior procedurii de înmuiere buretele de vase pe care se presară bicarbonat de sodiu ca agent abraziv, dar care nu lasă semne.

  • Bicarbonat de sodiu și oțet alb

Și această metodă este eficientă în îndepărtarea resturilor de mâncare arsă de pe fundul tigăii. Pur și simplu amestecă o ceașcă de oțet alb cu o lingură de bicarbonat de sodiu și pune soluția obținută în tigaia arsă.

Apoi, încălzește tigaia pe aragaz timp de câteva minute și îndepărtează amestecul. Folosind o perie cu peri moi, freacă tigaia și clătește-o cu apă caldă.

Citește și A turnat bicarbonat de sodiu pe farurile mașinii și a descoperit un truc fabulos. Vei face și tu așa!

  • Bicarbonat de sodiu și cartof

Pentru a scăpa de arsura de pe fundul tigăii mai poți folosi și un cartof mare și bicarbonat de sodiu. Taie leguma pe jumătate și înmoaie-o în praful alb.

Acum, freacă tigaia cu o jumatate de cartof. În anumite locuri va trebui să insiști mai mult, dar rezultatele vor fi fantastice. Specialiștii dau asigurări că sucul de cartof în contact cu bicarbonatul de sodiu curăță extrem de bine.

Citește și Pune un bol cu bicarbonat de sodiu în frigider și așteaptă câteva minute. Efectul e neașteptat!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...