A doua „Delta Dunării” a României de care prea puţini turişti au habar. E un loc mirific

Andra Daoud 20.05.2022, 12:09
A doua „Delta Dunării” a României de care prea puţini turişti au habar. E un loc mirific

Sezonul estival este deschis, iar românii își fac deja planuri de vacanță. Cei care vor să petreacă un concediu de neuitat pe meleaguri românești au la dispoziție o mulțime de destinații de vacanță, unele arhi-cunoscute, altele despre care puțină lume știe, dar care cu siguranță merită să fie vizitate de cât mai mulți turiști. Un astfel de loc de vis, cu aspect de deltă, se află chiar în inima țării.

Delta din România despre care puțini turiști știu

Mulți români și-au programat deja concediile estivale pentru sezonul care tocmai începe. Dacă unii se îndreaptă spre destinații foarte cunoscute, cum ar fi litoralul românesc, Delta Dunării, stațiunile montane de pe Valea Prahovei sau satele încărcate de tradiție din Transilvania, sunt și turiști în căutare de noi destinații atrăgătoare. Una dintre cele care merită toată atenția se află în județul Cluj și are aspect de deltă.

Comuna Sic, aflată în județul Cluj, la aproximativ 60 de kilometri de orașul Cluj-Napoca, adăpostește o adevărată oază de relaxare. Este vorba despre o zonă cu stuf, cu o suprafață de 220 de hectare, aflată într-o rezervație care se întinde pe 505 hectare. Este un colț de natură în care trăiesc o mulțime de specii de amfibieni, păsări, reptile și peste 40 de specii de plante, unele dintre ele fiind rare.

Cei care aleg să viziteze rezervația se pot bucura din plin de aer curat, timp petrecut în natură și peisaje ca în Delta Dunării, dar cu mai puțini turiști, pentru că zona nu este cunoscută de foarte mulți oameni, din acest motiv nu este nici aglomerată. Majoritatea celor care merg acolo sunt oameni din zonă, din județul Cluj și din împrejurimi, care au aflat despre loc și au venit să se convingă de frumusețea lui.

Zona a avut o importanță deosebită în trecut

Comuna Sic, în care se află rezervația naturală, este atestată documentar de la sfârșitul secolului al XIII-lea. Timp de cinci secole, aceasta a avut statut de oraș, datorită faptului că aici se aflau câteva mine importante de sare, unde se făceau exploatări. În plus, localitatea are autonomie, acesta fiind un alt motiv pentru care era considerată drept oraș.

În perioada în care s-au închis exploatările miniere de sare, orașul Sic s-a transformat treptat în comună. Interesul oamenilor pentru acest loc a fost menținut de faptul că este o comună în care tradițiile s-au păstrat cu sfințenie, fiind în inima Transilvaniei, dar și de rezervația naturală. Aceasta este a doua cea mai mare întindere de stuf din România, după Delta Dunării. Turiștii care vizitează rezervația pot face plimbări pe pontonul de lemn lung de un kilometru.

Urmăriți Impact.ro și pe