VIDEO – UGO, robotul-gospodină, lansat de o companie japoneză, întinde rufele și face curat

Compania niponă Mira Robotics a lansat un robot care e capabil să facă diverse treburi în gospodărie. Ar urma să fie folosit începând de anul viitor în Japonia. Cei care l-au creat spun că au vrut să ajute familiile care au copii și a căror activitate a sporit odată cu apariția celor mici. Spre exemplu, când părinții se află la muncă, UGO s-ar putea ocupa de curățenie. Chiar dacă poate fi perfecționat, munca sa poate fi considerată un început care le dă speranță persoanelor extrem de ocupate.

De-a lungul timpului au fost lansate multe electrocasnice și așa-ziși „roboți” care să ajute la treburile casnice. Spre deosebire de cei care primesc o comandă unică pe care o execută, UGO poate fi ghidat de la distanță, ca și cum proprietarii s-ar afla în locuință.

Robotul îndemânatic: Cum poate fi controlat de la distanță

Spre exemplu, un operator uman  poate folosi mâinile mecanice ale robotului dintr-un birou, notează publicația online Descoperă.ro.

Membrele robotului nu au prevăzute degete și funcționează ca niște pensete. UGO are mai mulţi senzori la nivelul capului care permit operarea de la distanță. Corpul său este extensibil, asemănător unei scări, fapt care îl ajută la ridicarea și coborârea unor obiecte.

Între treburile la care UGO va fi îndemânatic se numără băgatul rufelor în mașina de spălat dar și scoaterea și întinderea acestora. Reprezentanții Mira Robotics speră ca, în curând, robotul să se poată ocupa de gătit și de o curățenie extinsă într-o locuință.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI