Cum vrea Toyota să cucerească spațiul și să ajungă pe Lună

Ciprian Ioana 12.03.2019, 09:37
Cum vrea Toyota să cucerească spațiul și să ajungă pe Lună

E o perioadă în care toți marii producători de mașini pregătesc tranziția spre electrice și spre vehicule autonome. Japonezii au planuri mult mai mari.

Agenția Spațială a Japoniei (JAXA) construiește, în parteneriat cu Toyota, cel mai mare constructor auto nipon, un vehicul pe șase roți pe care vrea să-l trimită pe Lună.

Rover-ul va putea transporta două persoane la bord pe o distanță de 10.000 de kilometri. Aselenizarea ar putea avea loc în 2029.

Toyota produce deja, de vreo câțiva ani, roboți pentru treburile casnice sau care se ocupă de diverse treburi zilnice. Acum, vrea să pună la bătaie tehnologiile dezvoltate pentru a cuceri spațiul.

Rover-ul Toyota-JAXA va avea o lungime de 6 metri și un spațiu de locuit de 13 metri pătrați, unde vor locui cei doi astronauți pe parcursul călătoriei.

Anunțul japonezilor vine într-o perioadă în care și China are propriile ambiții de cucerire a spațiului. Beijingul pune deoparte, anual, 8 miliarde de dolari. E motivul pentru a și reușit, în ianurie, să trimită o sondă pe partea ascunsă a Lunii.

Gabriela Cristea se poate considera o norocoasă
Urmăriți Impact.ro și pe