UE a dat ordinul. Ce se întâmplă cu centralele termice de apartament

Nicu Stan 11.11.2021, 19:04
UE a dat ordinul. Ce se întâmplă cu centralele termice de apartament

Uiunea Europeană a dat ordinul, astfel că centralele de apartament existente în prezent ar putea fi înlocuite. Un producător de centrale termice vine cu o propunere fără precedent, măsură care ar fi benefică din mai multe puncte de vedere.

Ordin de la Uniunea Europeană. Ce urmează să se întâmple cu centralele termice din apartamente

În contextul în care Uniunea Europeană dorește un mediu mai puțin poluat, centralele folosite în prezent pentru încălzire ar putea fi înlocuite. Immergas, producător de centrale termice, are o propunere fără precedent, măsură care ar fi benefică din mai multe puncte de vedere.

Persoanele care își doresc să se încălzească cu un consum mai mic de energie, precum și cu emisii CO2 mult mai mici decât până acum vor avea ocazia să o facă odată cu noile sisteme Immergas hibride Immergas.

UE vrea un mediu cat mai putin poluat
UE vrea un mediu cat mai putin poluat

Sistemele hibride, cele mai moderne

Producătorul de centrale termice Immergas scoate pe piața locală o nouă serie de sisteme hibride dedicate segmentului rezidențial și comercial. Sistemele hibride sunt cea mai avansată soluție tehnologică existentă pe piață pentru încălzire, răcire și preparare a apei calde de consum pe bază de surse de energie regenerabilă, cu un consum mic de gaze naturale.

În acest fel, sistemele hibride oferă siguranța furnizării de energie, având în plus un impact minim asupra mediului. De asemenea, prin caracteristicile lor, sistemele hibride sunt ideale ca soluție pentru aplicarea standardului nZEB (clădiri cu un consum aproape zero de energie) la clădirile noi, ce a devenit obligatoriu din acest an în toată UE, inclusiv în țara noastră.

Ce modele hibride sunt disponibile

În 2021, Immergas a lansat o nouă serie de sisteme hibride MAGIS Combo 12 V2, 14 V2 și 16 V2, care includ pompe de căldură de tip aer-apă cu puteri de 12 kW, 14 kW, respectiv 16 kW, în variante monofazate și trifazate. De asemenea, centrala termică cu condensare inclusă are o putere de 32 kW atât în regim de încălzire, precum și în regim de preparare apă caldă de consum (ACC).

Un sistem hibrid integrează pompa de căldură cu centrală pe gaze naturale cu condensare, iar cele două funcționează în tandem. Din acest motiv, sistemul hibrid poate produce căldură și apă caldă de consum chiar și la temperaturi exterioare negative sub care pompa de căldură nu mai poate funcționa (de ex: -20 grade Celsius). În cazul sistemelor hibride, centrala cu condensare funcționează împreună cu pompa de căldură și poate economisi astfel până la 40% energie.

Sistemele hibride pot fi conectate la panouri solare termice

Pentru o eficiență energetică și mai mare, sistemul hibrid poate fi conectat la panouri solare termice, pentru producerea de apă caldă, sau fotovoltaice, pentru producerea de electricitate.

Astfel, în prezența unei instalații fotovoltaice, pompa de căldură a sistemului hibrid poate utiliza energia de la Soare, mărind astfel eficiența energetică a sistemului, ceea ce permite obținerea unor economii maxime la plata facturii de energie.

O unitate inteligentă de control alege sursa de energie eficientă

În cazul în care pompa de căldură și centrala termică cu condensare sunt alimentate doar cu energie electrică de la panouri fotovoltaice, care nu fac parte din sistemul hibrid, se încadrează în specificațiile nZEB.

Nu în ultimul rând, în centrul acestor sisteme hibride se regăsește o unitate inteligentă de control ce alege sursa de energie cea mai eficientă din punctul de vedere al costurilor, asigurând astfel confort maxim în orice condiții meteo.

Urmăriți Impact.ro și pe