Ucraina cere, oficial, să intre în NATO. Declarațiile făcute de președintele Zelenski. „Cât mai repede”

Stan Filon 20.02.2022, 08:08
Ucraina cere, oficial, să intre în NATO. Declarațiile făcute de președintele Zelenski. „Cât mai repede”

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a cerut urgentarea procedurilor pentru intrarea țări sale în NATO! Acesta a luat parte la Conferința pentru Securitate de la Munchen, de unde a criticat „inacțiunea europeană” asupra agresiunii Rusiei. Zelenski nu înțelege de ce Europa aplică sancțiuni Rusiei de-abia după începerea războiului, când deja este prea târziu, deoarece nici nu vor mai exista granițe.

Ucraina vrea să intre rapid în NATO

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a fost prezent la Conferința pentru Securitate de la Munchen, unde a ținut un discurs care a fost cel mai urmărit. Șeful de stat a criticat Europa pentru felul în care a ales să acționeze împotriva agresiunii venită din partea Rusiei. De asemenea, Zelenski critică Europa pentru că nu a luat în serios amenințările lui Vladimir Putin făcute în urmă cu 15 ani, când la aceeași conferință a atacat ordinea globală condusă de SUA și a catalogat extinderea NATO către Est ca fiind „extrem de periculoasă”.

„Cu 15 ani în urmă, Federația Rusă a făcut aici o declarație în care a contestat ordinea globală de securitate. Cum a răspuns lumea? A mers mai departe și nu a dat atenție afirmațiilor președintelui rus. Un an mai târziu, Putin a invadat Georgia folosind multe dintre aceleași tactici pe care oficialii americani spun că le încearcă acum. Apoi, în 2014, Putin a anexat Crimeea și a stimulat o insurgență pro-rusă în estul Ucrainei, care a continuat până în prezent”, a spus președintele ucrainean.

Ucraina vrea sa intre rapid in NATO
Ucraina vrea sa intre rapid in NATO

„Avem nevoie de răspunsuri deschise”

De asemenea, cu armata Rusă la graniță și cu agresiuni deja în estul țării, președintele Ucrainei solicită urgentarea procedurilor pentru intrarea Ucrainei sale în NATO. „Să fim sinceri în privința asta. Politica ușilor deschise este bună, dar avem nevoie de răspunsuri deschise. Nu ani și ani de întrebări închise”, a spus Zelenski.

Zelenski a criticat din nou Occidentul pentru că a susținut că Putin a luat decizia de a invada, dar nu a impus sancțiuni până la începutul atacului.

„Ce așteptați? Nu avem nevoie de sancțiuni după ce au loc bombardamente, după ce nu mai avem granițe. Dacă acționăm după începerea agresiunii, atunci de ce am avea nevoie de acele sancțiuni? Apreciem orice ajutor, dar toată lumea trebuie să înțeleagă: acestea nu sunt contribuții caritabile pe care ar trebui să le ceară Ucraina. Este contribuția voastră la securitatea Europei și a lumii. Acolo unde Ucraina a fost scutul timp de opt ani”, a mai declarat președintele ucrainean.

De asemenea, președintele Volodimir Zelenski a spus că nu înțelege ce vrea președintele Rusiei, așa că a lansat din nou o invitație la dialog. A cerut din nou să se vadă cu președintele Vladimir Putin, la fel cum o face de când a fost ales președinte al Ucrainei, în anul 2019, însă Moscova nici măcar nu răspunde solicitărilor.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Stan Filon
Mi-am dorit întotdeauna ca articolele mele să schimbe lucrurile în bine, fie că am scris despre corupția din România  sau am prezentat poveștile de viață ale unor oameni obișnuiți. Îmi...