Rusia, atac la Volodimir Zelenski. Refuzul Kievului de a discuta direct cu teritoriile separatiste este „o provocare”

Beatrice Dumitru 18.02.2022, 15:52
Rusia, atac la Volodimir Zelenski. Refuzul Kievului de a discuta direct cu teritoriile separatiste este „o provocare”

Pe fondul ciocnirilor armate din estul Ucrainei dintre separatiștii susținuți de Moscova și forțele guvernamentale, Rusia îl atacă pe președintele Volodimir Zeleski pentru că nu vrea să negocieze direct cu teritoriile separatiste Donețk și Lugansk. „Este o provocare”, a spus șeful diplomației ruse.

Președintele Ucrainei, acuzat de Rusia

Președintele Ucrainei Volodimir Zeleski este atacat de Rusia după ce a afirmat că exclude discuțiile directe dintre Kiev și Republicile Populare Donețk și Lugansk (DPR și LPR), deoarece consideră că sunt inutile. Ministrul de Externe rus, Serghei Lavrov, a reacționat si a calificat drept “provocare” refuzul Kievului de a dialoga direct cu cele două teritorii separatiste.

La rândul său, președintele Dumei de Stat, Viacheslav Volodin, a precizat că refuzul dialogului înseamnă că, de fapt, Volodimir Zelenski nu vrea să pună în aplicare Acordurile de la Minsk de încetare a focului.

Rusia, atac la Volodimir Zelenki. Refuzul Kievului de a discuta direct cu teritoriile separatiste este „o provocare”
Ciocniri numeroase în estul Ucrainei.

Zelenski a spus că nu va negocia cu Republicile Populare Donețk și Lugansk. Alegerile locale și o soluționare politică sunt probleme care nu pot fi rezolvate fără a ajunge la un acord cu reprezentanții republicilor populare. Dacă părțile în conflict nu negociază, atunci cine ar trebui să rezolve aceste probleme? Zelenski refuză, de fapt, să pună în aplicare acordurile de la Minsk”, a comentat Viacheslav Volodin, citat de TASS.

Tot mai multe ciocniri între separatiști și armata ucraineană

Președintele Dumei de Stat (Camera Inferioară a Parlamentului rus) a spus că în ultimele săptămâni Occidentul a bătut toba despre o „invazie rusă” asupra Ucrainei, dar nimeni nu și-a cerut scuze până acum pentru dezinformare.

În schimb, vedem că Ucraina, încălcând acordurile de la Minsk, a încercat să escaladeze conflictul, prin lansarea unor colonizări în Donbass. Nu este o coincidență faptul că deputații Dumei de Stat au exprimat nevoia de a recunoaște Lugansk și Donețk  ca state suverane. Civilii suferă și mor. Nu putem închide ochii. Suntem îngrijorați pentru protecția cetățenilor și compatrioților ruși care locuiesc acolo”, a subliniat acesta.

Pe fondul conflictului cu Ucraina, Duma de Stat a votat o rezoluție prin care îi cere președintelui Vladimir Putin să recunoască independența Republicilor Populare Donețk și Lugansk. În estul Ucrainei, în ultimele 24 de ore au avut loc tot mai multe ciocniri între separatiștii proruși și forțele guvernamentale, cele mai ample începând din 2015, potrivit unei surse diplomatice.

Recomandare Video Impact.ro
Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...