Uber prin Whatsapp. De acest lucru se vor bucura locuitorii unei țări. Procedeul este extrem de simplu și nu mai este necesară aplicația

Badea Violeta 02.12.2021, 20:12
Uber prin Whatsapp. De acest lucru se vor bucura locuitorii unei țări. Procedeul este extrem de simplu și nu mai este necesară aplicația

Un nou serviciu lansat de gigantul american Uber! Începând cu această săptămână, clienții au posibilitatea de a-și rezerva o călătorie, folosind WhatsApp. Utilizatorii vor primi pe aplicația de mesagerie informaţii despre şofer şi locul întâlnirii. Iniţiativa reprezintă o adevărată premieră pentru compania americană. Iată țara în care este disponibil acest serviciu!

Țara în care Uber primeşte comenzi prin WhatsApp

Uber a lansat un nou serviciu în India. Clienții companiei americane au posibilitatea de a comanda maşinile prin intermediul aplicației WhatsApp. Serviciul a apărut pentru prima oară în Lucknow, apoi a urmat New Delhi. Treptat, acesta s-a extins pe întreaga suprafață a țării.

Totul a decurs foarte simplu datorită faptului că aplicația de mesagerie WhatsApp, deţinută de Meta, are cea mai mare bază de utilizatori în India. Aici, mai mult de jumătate de miliard de oameni folosesc acest serviciu, conform celor de la Lovemint.

„Călătorii nu vor mai trebui să descarce sau să folosească aplicaţia Uber. Totul, de la înregistrarea utilizatorului, rezervarea unei călătorii şi obţinerea unei chitanţe de călătorie, va fi gestionat în WhatsApp”, au precizat reprezentanţii Uber.

Calatoria Uber poate fi rezervata prin intermediul aplicatiei Whatsapp
Calatoria Uber poate fi rezervata prin intermediul aplicatiei Whatsapp

Cum pot rezerva utilizatorii WhatsApp o călătorie

Cum se poate comanda o mașină Uber prin aplicația WhatsApp? Ei bine, utilizatorii pot folosi nu mai puțin de trei metode pentru a rezerva călătoria.

Prima ar fi aceea de a trimite mesaje către numărul de cont al companiei americane. A doua metodă ar fi aceea de a scana un cod QR și ultima metodă ar fi aceea de a accesa link-ul care deschide chat-ul Uber WhatsApp.

Indiferent de varianta aleasă, călătorii vor trebui să furnizeze locaţia de preluare şi predare. Ulterior, aceștia vor primi informaţii în avans despre tarif şi ora estimată de sosire a şoferului.

De asemenea, utilizatorii vor primi date referitoare la numele şoferului, numărul de înmatriculare, rezervare. Mai mult, călătorii vor putea urmări locaţia şoferului în timp real şi vor putea vorbi cu conducătorul auto în mod anonim folosind un număr ascuns.

Care vor fi politicile de siguranţă şi utilizare

Reprezentanții Uber au anunțat că politicile de siguranţă şi utilizare rămân aceleași şi pentru comenzile prin WhatsApp. Aplicația de mesageria va informa utilizatorul despre regulile de siguranță, inclusiv despre cum să ia legătura cu Uber în caz de urgență.

De asemenea, călătorii vor avea posibilitatea de a selecta opțiunea „emergency” în timpul cursei. După ce se va accesa acest buton, clientul va fi contactat de la echipa de asistență pentru clienți a Uber.

În plus, călătorii vor avea acces la numerele liniei de siguranţă pentru a suna echipa companiei, dacă este necesar, chiar şi la o jumătate de oră după ce cursa se termină.

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...