Cu ce mașini celebre vor circula clienții Uber. Măsura intră în vigoare de la 1 noiembrie

Cu ce mașini celebre vor circula clienții Uber. Măsura intră în vigoare de la 1 noiembrie

În timp ce majoritatea șoferilor care folosesc Uber închiriază mașinile, unii nu o fac. De aceea, Hertz a colaborat cu Uber pentru a oferi opțiuni de închiriere de vehicule din 2016. Astăzi, colaborarea devine „electrică”: Hertz va pune la dispoziție până la 50.000 de mașini Tesla complet electrice pentru șoferi, exclusiv pentru șoferii care folosesc rețeaua Uber. Aceasta este cea mai mare extindere a vehiculelor electrice și una dintre cele mai mari la nivel global, marcând un alt pas către obiectivul Uber de zero emisii.

Anunț major din partea Uber pentru clienții săi

Compania americană Uber a încheiat un parteneriat cu Herz, care se ocupă de închieri mașini, pentru 50.000 de automobile Tesla, până în 2023, destinate şoferilor săi care oferă servicii de transport la cerere.

Măsura intră în vigoare de la 1 noiembrie 2021

Începând cu 1 noiembrie 2021, șoferii pot închiria Tesla prin intermediul Hertz în orașe din SUA, precum Los Angeles, San Francisco, San Diego și Washington DC, programul urmând să se extindă la nivel național, în următoarele săptămâni. Acest lucru va expune mai mulți consumatori la sistemul electric, deoarece călătorii care folosesc Uber încep să vadă Tesla ca o opțiune pe parcursul sărbătorilor.

Acest nou program cu Hertz își propune să creeze beneficii pozitive pentru mediu, principalii beneficiari fiind șoferii dispuși să ofere curse pentru mai multe ore și mai mulți kilometri decât șoferul obișnuit. Cercetările arată că, atunci când șoferii conduc mașini electrice, se fac economii de emisii de 3 până la 4 ori mai mari decât proprietarii obișnuiți de mașini, scrie Uber pe site-ul său.

Uber
Uber

Compania de închieri mașini își propune să reducă impactul emisiilor asupra mediului

Uber consideră că acesta va fi un câștig pentru șoferii care închiriază: o șansă atât de a crește câștigurile, cât și de a reduce impactul asupra mediului. Șoferii se pot bucura de economie la benzină, precum și de un câștig mai mare datorită Programului Green Future al Uber, care oferă stimulente, cum ar fi 1 dolar în plus pe călătorie, până la 4.000 USD anual, pentru șoferii care trec de la vehiculele pe benzină la cele electrice. De asemenea, vor avea acces la rețeaua Tesla Supercharger și la reducerile exclusive EVgo ale Uber.

Cât va costa închirierea unei Tesla

Închirierile Tesla vor începe de la 334 de dolari pe săptămână și vor scădea la 299 USD sau mai puțin pe măsură ce programul se va extinde. Sunt incluse asigurarea și întreținerea, fiind cea mai bună ofertă disponibilă astăzi pe piață pentru șoferii care doresc să închirieze o Tesla. Pentru perioada inițială de lansare, Hertz cere ca șoferii să aibă cel puțin un rating de 4,7 stele și să fi efectuat cel puțin 150 de călătorii, pentru a fi eligibili. Pentru șoferii care sunt interesați să închirieze o Tesla prin Hertz, pot vizita acest site pentru mai multe detalii.

Pas important pentru Uber

Acordul reprezintă cel mai important pas al companiei Uber de până acum, în extinderea utilizării vehiculelor electrice pe platforma sa. Reprezentanții săi au promis că vor opera doar vehicule electrice pe platforma sa din SUA, Canada şi Europa, până în 2030, iar în întreaga lume, până în 2040. Vezi și ce uită românii în mașini atunci când merg cu Uber.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...