Turcia intră în carantină totală pentru 17 zile. Erdogan: ”Trebuie să reducem cazurile la sub 5.000 pe zi”

Nicu Stan, Ștefan Olteanu 27.04.2021, 14:36
Turcia intră în carantină totală pentru 17 zile. Erdogan: ”Trebuie să reducem cazurile la sub 5.000 pe zi”

Turcia intră în carantină totală pentru 17 zile. Recep Tayyp Erdogan a anunțat că vrea să coboare numărul de infectări la sub 5000 de cazuri pe, în primă fază.

Recep Tayyp Erdogan a anunțat lockdown în Turcia pentru o perioadă de 17 zile. Care este scopul

Turcia intră în carantină totală pentru 17 zile, în timp ce președintele Turciei, Recep Tayyp Erdogan, anunță că ”trebuie să reducem cazurile la sub 5.000 pe zi”.

Preşedintele Recep Tayyip Erdogan a anunţat că închide Turcia pentru 17 zile, începând de joi seara, pentru a stopa astfel răspândirea pandemiei de coronavirus, după o explozie a numărului de infectări zilnice, transmite AFP.

Turcia se inchide pentru 17 zile
Turcia se inchide pentru 17 zile

Când se închide Turcia și când se va renunța la restricții

Lockdown-ul va începe din data de 29 aprilie seara şi va rămâne în vigoare până pe  data de 17 mai dimineaţa.

„Trebuie să reducem rapid numărul de cazuri la mai puţin de 5.000 pe zi pentru a nu întârzia comparativ cu Europa, care intră într-o perioadă de redeschidere”, a spus şeful statului turc.

Câte cazuri de infecție cu coronavirus a anunțat luni Turcia. Câți oameni au decedat în 24 de ore

Luni, în Turcia s-au înregistrat peste 37.000 de cazuri noi de coronavirus, precum şi 353 de decese, după ce a atins un record de peste 60.000 de infectări zilnice la începutul acestei luni.

Astfel, toate magazinele şi companiile considerate neesenţiale vor fi închise în perioada anunţată de preledintele Turciei, care acoperă sărbătoarea musulmană de trei zile ce marchează sfârşitul lunii de post a sărbătorii Ramadanului.

Cum vor funcționa supermarketurile în Turcia în timpul lockdown-ului

Astfel, cu excepţia cazurilor de forţă majoră, călătoriile între localități vor fi interzise. De asemenea, supermarketurile, de obicei deschise la sfârşit de săptămână, în pofida restricţiilor instaurate deja pe perioada week-end-ului, vor fi închise în zilele de duminică.

În plus, Turcia a înăsprit deja restricţiile menite să împiedice răspândirea virusului ucigaș pe 13 aprilie, în prima zi a Ramadanului. Măsurile adoptate la acea dată au reuşit să reducă parţial rata de contaminare, dar cifrele sunt departe de obiectivul anunţat de 5.000 de cazuri pe zi.

Cu ce a început Turcia campania de vaccinare națională

Turcia are o populație de 83 de milioane de locuitori și a lansat în luna ianuarie o campanie de vaccinare la nivel naţional cu vaccinul din China CoronaVac. Până acum, 13,3 milioane de turci au primit prima doză de vaccin şi 8,1 milioane ambele doze.

De asemenea, Turcia a primit, de asemenea, 2,8 milioane de doze de vaccin BioNTech/Pfizer, pe care a început să le utilizeze imunizând populația.

Urmăriți Impact.ro și pe