Trupele ruse se pregătesc pentru atacuri iminente asupra orașelor. Au fost montate sisteme de rachete defensive, pentru interceptarea aeronavelor și rachetelor balistice

Elena Avramescu 20.01.2023, 09:55
Trupele ruse se pregătesc pentru atacuri iminente asupra orașelor. Au fost montate sisteme de rachete defensive, pentru interceptarea aeronavelor și rachetelor balistice

Statul rus a primit informații conform cărora ar urma o serie de atacuri asupra capitalei. În acest fel, se pregătește temeinic de apărare prin instalarea unor sisteme de interceptare. Mai precis, pe acoperișurile mai multor clădiri administrative au fost amplasate sisteme de rachete defensive, pentru interceptarea unor eventuale aeronave și rachete balistice.

Rusia s-ar pregăti de atacuri noi ce vizează orașele sale

Se pare că prezența sistemelor de rachete defensive indică faptul că Rusia s-ar pregăti de un posibil atac, indiferent cât de puțin probabil ar fi, lucru observat și pe rețelele de socializare, după ce au fost publicate fotografii care arată că pe acoperișul unei clădiri cu opt etaje, folosită de ministerul rus al Apărării, a fost instalat un sistem de rachete Panțîr.

În plus, un alt videoclip arată faptul că sistemul de apărare aeriană a fost montat pe acoperișul unei clădiri din domeniul educației din districtul Taganka din Moscova, ce se află foarte aproape de Kremlin.

Trupele ruse se pregatesc pentru atacuri iminente asupra oraselor
Sistem de aparare aeriana

Armata rusă a ținut să mai precizeze că ar putea fi folosite împotriva țintelor mai mici, cum ar fi dronele militare și comerciale, care au devenit omniprezente pe câmpul de luptă de când Vladimir Putin a invadat Ucraina, în februarie anul trecut.

Cu numai o zi înainte de întâlnirea oficialilor occidentali de la baza aeriană Ramstein din Germania au fost montate aceste sisteme de rachete, iar întâlnirea a avut ca scop punerea de acord asupra unui nou pachet de ajutor militar pentru Ucraina, care ar putea include furnizarea de tancuri grele.

În urmă cu câteva zile, SUA au promis deja un ajutor militar în valoare de 2 miliarde de dolari Ucrainei, aici fiind inclus și un sistem de protecție aeriană Patriot menit să protejeze orașele ucrainene de rachetele rusești. După aflarea acestui lucru, oficialii ruși au lansat un nou avertisment, în încercarea de a descuraja țările NATO de la furnizarea de arme mai avansate, susținând că acestea ar putea declanșa un conflict nuclear.

„Înfrângerea unei puteri nucleare într-un război convențional poate provoca începutul unui război nuclear”, a scris Dmitri Medvedev, fostul președinte, în calitate de vicepreședinte al Consiliului de securitate al Rusiei.

Chiar dacă oficialii militari ruși nu au confirmat imediat instalarea sistemelor de rachete, mai multe instituții de presă ruse au raportat existența sistemelor de rachete S-400 cu rază lungă de acțiune la Moscova în ultimele săptămâni. Sistemele S-400 și Panțîr-S1 sunt adesea folosite în tandem.

Decizia de a monta aceste sistem de rachete s-a făcut după seria de bombardamente rusești care a vizat orașe și infrastructură ucraineană, ceea ce a dus la moartea a zeci de oameni în toată țara. În plus, o rachetă balistică antinavă rusă X-22 a lovit un bloc de apartamente din orașul Dnipro săptămâna trecută, ucigând 45 de persoane.

Urmăriți Impact.ro și pe
Elena Avramescu
Este redactor Impact.ro. Absolventă a Colegiului Naţional ”Mihai Eminescu” din Buzău, precum şi a Facultăţii de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion din Bucureşti, Elena Avramescu...