Trump, vizită în Marea Britanie în stilu-i caracteristic: „Este un ratat desăvârșit”

Alexandru Ioanid 03.06.2019, 15:15
Trump, vizită în Marea Britanie în stilu-i caracteristic: „Este un ratat desăvârșit”

Donald Trump și soția sa, Melania Trump, efectuează o vizită de trei zile în Marea Britanie. Cei doi vor fi primiți de Regina Marii Britanii, dar se vor întâlni și cu Prințul Charles, moștenitorul Coroanei britanice.

Donald Trump și soția sa, Melania Trump, au ajuns, luni, în Marea Britanie, pentru o vizită oficială de stat de trei zile. Cei doi au fost primiți de Regina Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham la un prânz privat.

Ulterior, cuplul prezidențial american va face un tur al Westmnister Abbey şi va participa și la o întâlnire cu Prinţul Charles şi Ducesa de Cornwall la Clarence House.

Discursurile oficiale sunt așteptate pe seară, la Palatul Buckingham. Chiar înainte să sosească în Marea Britanie, însă, președintele Trump a stârnit din nou controverse după ce l-a atacat pe primarul Londrei.

Sursa foto: CNN/ Leon Neal/Getty Images

Donald Trump, despre primarul Londrei: „Este un ratat desăvârșit”

Vizita lui Donald Trump în Marea Britanie a fost criticată de primarul Londrei, Sadiq Khan. El a arătat cu degetul spre Guvernul britanic, care a decis să-l primească pe președintele american.

Donald Trump a reacționat rapid, pe Twitter. L-a numit pe primarul Londrei un „un ratat desăvârşit”.

„Sadiq Khan, cel care a făcut o treabă foarte slabă ca primar al Londrei, a fost obraznic faţă de preşedintele Statelor Unite, de departe cel mai important aliat al Regatului Unit. (…) ar trebui să se concentreze pe infracţiunile din Londra, nu pe mine”

Donald Trump, mesaj postat pe Twitter

Mesajul liderului de la Casa Albă a fost postat cu foarte puțin timp înainte ca aeronava AirForce One să aterizeze la Londra.

Urmăriți Impact.ro și pe