Trump îi cere lui Putin informații despre afacerile din Rusia ale familiei Biden

Mihnea Tălău 30.03.2022, 13:15
Trump îi cere lui Putin informații despre afacerile din Rusia ale familiei Biden

În plină invazie a armatei Rusiei în Ucraina, prioritatea fostului președinte american Donald Trump a fost marți să îl îndemne pe liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, să îi predea toate documentele pe care le-ar putea avea despre afacerile lui Hunter Biden cu oligarhii ruși.

3,5 milioane de dolari primiți de la familia primarului din Moscova

Trump a declarat că este interesat în special de o presupusă plată de 3,5 milioane de dolari din partea văduvei fostului primar al Moscovei către o companie co-fondată de Hunter Biden.

„De ce le-a dat soția primarului Moscovei 3,5 milioane de dolari celor doi Biden? Sunt o mulțime de bani’, a declarat Trump în emisiunea Voice of America.

Trump a afirmat că fiul actualul lider de la Casa Albă a primit 3,5 milioane de dolari din Rusia, prin Putin, deoarece era foarte prieten cu fostul primar al Moscovei și cu soția acestuia.

Donald Trump se referea la o afacere discutată într-un raport cu tentă politică publicat înaintea alegerilor din SUA, de republicanii din Senat, privind afacerile lui Hunter Biden în Rusia și Ucraina.

Fiul lui Joe Biden a fost fotografiat in ipostaze compromitatoare, inaintea de alegerile din SUA
Joe Biden cu fiul său Hunter

Raportul susține că o firmă de investiții „co-fondată” de Hunter Biden în 2014, Rosemont Seneca Thornton, a primit 3,5 milioane de dolari de la Elena Baturina, soția fostului primar al Moscovei, a cărei avere ar proveni din contracte ilegale de construcții acordate de răposatul ei soț.

Biden acuzat de „conflict de interese”

Respectivul raport, din 2020, al republicanilor din Senat, care susținea că Yelena Baturina, unul dintre oligarhii miliardari din Rusia, a dat suma importantă unei companii numite Rosemont Seneca Thorton ca parte a unui „acord de consultanță”.

„Ea i-a dat 3,5 milioane de dolari. Așa că acum aș crede că Putin ar trebui să știe răspunsul la această întrebare. Cred că ar trebui să îl facă public. Cred că ar trebui să știm acest răspuns”, a afirmat Trump.

La începutul acestei luni, Trump l-a acuzat pe Biden de „conflict de interese”, după ce președintele a fost atenționat de Moscova împreună cu o serie de alți oficiali americani, cu fiul său Hunter și Hillary Clinton.

El a sugerat că Biden nu a reacționat mai ferm la invazia lui Putin în Ucraina din cauza presupuselor plăți de la soția fostului primar al Moscovei, informează dailymail.co.uk.

Urmăriți Impact.ro și pe
Mihnea Tălău
Mihnea Tălău. Redactor la impact.ro. Dedicat presei încă din 1998. Am o diplomă în Drept, un „mic” masterat și o scoală de jurnalism. Am avut norocul și onoarea de a face parte, în...