Trucurile bucătarilor profesioniști. 4 metode de a găti pieptul de pui ca să nu iasă uscat

Ioana Bucur 17.10.2021, 10:50
Trucurile bucătarilor profesioniști. 4 metode de a găti pieptul de pui ca să nu iasă uscat

Se spune că este mai sănătos decât o ceafă de porc la grătar, dar clar nu este la fel de gustos. Din fericire, putem schimba asta, apelând la câteva trucuri simple din arsenalul bucătarilor profesioniști. Am găsit patru metode de a găti pieptul de pui ca să nu iasă uscat. Va fi atât de bun încât familia îl va cere la masă în fiecare zi.

Cum pregătim pieptul de pui ca să nu iasă uscat

Când vine vorba de pregătitul mâncării pentru cină, nu este nimic mai ușor sau mai versatil decât clasicul piept de pui dezosat fără piele. Se poate face la grătar, se poate prăji în tigaie sau chiar într-o oală sub presiune.

Din păcate, de cele mai multe ori, în ciuda tuturor eforturilor depuse, peiptul de pui poate ieși uscat, tare. Am descoperit însă câteva trucuri ce garantează, de fiecare dată, un preparat fraged și suculent. Citiți în continuare instrucțiunile simple, explicate pas cu pas.

1. Temperatura

Potrivit Taste of Home, gătirea puiului la o temperatură mai ridicată, de 220 de grade Celsius, nu îl va usca și vă va oferi un piept de pui cu adevărat suculent. Ca bonus suplimentar, gătitul la o temperatură atât de ridicată înseamnă că puiul trebuie să se coacă doar 15 până la 20 de minute în funcție de grosime, astfel încât să puteți lua cina pe masă într-o clipită.

Atenție! Indiferent la ce temperatură gătiți pieptul de pui, acestea trebuie întotdeauna coapte la o temperatură internă de cel puțin 74 grade Celsius.

2. Mozzarella

Aromată, fină, cu o textură cremoasă, celebra brânză italiană face pereche bună cu pieptul de pui. În afară de aceste două ingrediente, veți mai avea nevoie de sare, piper, boia de ardei dulce și două linguri de ulei de măsline.

Se spală carnea și, folosind un cuțit ascuțit, se crestează câte un buzunar în fiecare bucată de piept de pui. Se presară sare și piper, după gust, și umplem buzunarele cu felii de mozzarella. Se adaugă boiaua dulce și se unge fiecare piept cu ulei de măsline.

Se pune ulei într-o tigaie, se așează pe foc. După ce este încins bine, se pun bucățile de piept de pui și se lasă câteva minute, pe ambele părți.

Trucurile bucătarilor profesioniști. 4 metode de a găti pieptul de pui ca să nu iasă uscat

3. Șnițel Kiev

De peste graniță vine un alt mod delicios de a scoate din anonimat banalul piept de pui.

Ingrediente:

  • un piept pui
  • 100 grame de unt
  • două fire de ceapă verde
  • două fire de usturoi verde
  • două sau trei fire de mărar verde
  • două lingurițe de zeamă de lămâie
  • sare, piper
  • două ouă
  • 100 grame de făină
  • 100 grame de pesmet

Într-un vas, se pun untul – la temperatura camerei -, ceapa, usturoiul și mărarul, toate tocate mărunt. Se adauga sarea, piperul, zeama de lămâie și se amestecă bine până se obține un amestec omogen. Compoziția se rulează în folie alimentară. Se pune în congelator pentru câteva minute.

Se bat bucățile de piept de pui cu ciocanul și se așează pe ele câte o bucată de rulou de unt aromat. Se înfășoară astfel încăt să se obțină niște rulouri și se fixează cu ajutorul unor scobitori. Se dau prin făină, prin amestecul din ouă sare și piper, apoi prin pesmet și se pun la prăjit.

4. Sosul

Sosul este o altă armă secretă din arsenalul bucătarilor.

Ingrediente:

  • piept de pui
  • 250 mililitri de sos de roșii
  • doi căței de usturoi
  • oregano
  • busuioc
  • sare
  • piper

Carnea se taie în cuburi mici, apoi se pun la prăjit în două linguri de ulei, până pipetul de pui devine albicios. Se adaugă și usturoiul pisat astfel încât să își elibereze aromele. Urmează sosul de roșii, condimentăm cu sare, piper, oregano și busuioc, în funcție de preferințe.