Trucuri prin care bicarbonatul de sodiu îți face mașina mai curată și te scapă de mirosul de țigară

Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic anorganic care face parte din categoria sărurilor. Denumirea științifică este hidrogenocarbonat de sodiu. Aceste ingredient are numeroase beneficii și este nelipsit din casele românilor.

Bicarbonatul de sodiu îți face mașina mai curată și te scapă de mirosul de țigară

Bicarbonatul de sodiu este soluția ideală pentru curățarea aproape oricărei suprafețe datorită efectului său ușor abraziv.

În funcție de cantitatea pe care o pui când prepari soluția, bicarbonatul poate să curețe eficient, sau să curețe mai mult decât ar trebui.

Bicarbonatul de sodiu îți curăță mașina. Dacă automobilul tău are vopsea metalizată, e recomandat să nu folosești bicarbonatul pentru că va zgâria suprafața.

Ingredientul se poate folosi și la curățarea farurilor, a geamurilor, a pneurilor și a preșurilor.

Mod de preparare

Ca să nu riști, amestecă doar o ceașcă de bicarbonat de sodiu într-o sticlă de 1 – 2 litri de apă și folosește doar o lavetă moale. Este extrem de utilă și la curățarea jantelor, mai ales dacă ai unele din aliaj și vrei să le menții strălucitoare

Bicarbonatul de sodiu de scapă de multe probleme

Bicarbonatul de sodiu de scapă de multe probleme

Pentru că fumul de țigară se impregnează chiar și în covoare, iată o soluție simplă pentru a-l elimina.

Mod de utilizare:

Înainte cu un sfert de ora să începi curățenia în casă sau mai exact, să aspiri covorul, împrăștie bicarbonat de sodiu pe toată suprafață acestuia.

Proprietățile specifice ale acestuia fac că în momentul în care vei aspiră covorul, vei asipira și fumul de țigară impregnat în textura covorului.

Alte beneficii ale bicarbonatului de sodiu

Tratează arsurile de stomac. Arsurile de stomac sunt cunoscute şi ca reflux acid gastric care se produc în zona stomacului şi se extind până spre gât.

Înlocuieşte apa de gură. Apa de gură este ideală în rutina de igienă orală, deoarece curăţă dinţii, limba şi gingiile în profunzime.

Bicarbonatul de sodiu este un remediu popular pentru albirea dinţilor. Numeroase studii arată că pasta de dinţi conţine bicarbonat de sodiu pentru albirea dinţilor şi eliminare plăcii bacteriene.

Transpiraţia este de fapt inodoră, dar mirosul apare în momentul în care pe piele intervin bacteriile, care transformă transpiraţia într-un acid, iar astfel apare mirosul. Bicarbonatul de sodiu poate elimina mirosul făcând transpiraţia să fie mai puţin acidă.

Încetineşte progresul în bolile cronice de rinichi. Persoanele care se confruntă cu boli cronice de rinichi, se confruntă şi cu o slăbire a funcţionalităţii acestora.

Îmbunătăţeşte anumite tratamente împotriva cancerului. Cancerul se află pe locul doi în top-ul cauzelor de deces din întreaga lume. De cele mai multe ori se tratează cu ajutorul chimioterapiei pentru a încetini sau stopa dezvoltarea celulelor canceroase.

Curăţă fructele şi legumele. Foarte multe persoane sunt îngrijorate în privinţa pesticidelor pe care multe alimente le conţin, iar cea mai bună modalitate de a le îndepărta este prin eliminare cojii, ceea ce înseamnă totodată pierderea unor nutrienţi importanţi precum fibre, vitamine şi minerale, potrivit csid.ro.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI