Bicarbonatul de sodiu este unul dintre cele mai folosite ingrediente, nelipsite din casa unei gospodine. Puțini sunt însă, cei care știu care sunt cu adevărat cele mai importante beneficii ale acestuia și cum l-au folosit românii cel mai des în 2019.
Una dintre marile provocări cu care s-au confruntat gospodinele atunci când au fiert apa de ouă este decojirea acestora. Unele se decojesc mai ușor, altele mai greu. Poți rezolva această problemă dacă pui bicarbonat de sodiu în apa clocotită atunci când pui ouăle la fiert.
Bicarbonatul de sodiu este un compus chimic pe care aproape toată lumea îl are în casă. Acesta a devenit unul din ingredientul care a început să fie utilizat tot mai mult în gospodării. Românii l-au folosit anul trecut la:
– prepararea rețetelor gustoase din bucătărie,
-curățarea mașinii de spălat
– albirea dinților.
Este de menționat faptul că dentiștii nu recomandă folosirea în exces a bicarbonatului de sodiu în igiena orală.
Cât despre bicarbonatul de sodiu care ajută la decojirea mai ușoară a ouălor, acesta are o serie de alte înrebuințări în treburile de zi cu zi. Nu trebuie folosit neapărat în bucătărie.
[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]De asemenea, o lingură de bicarbonat adăugată în apa din vaza cu flori le va menține prospețimea mai mult timp. În acest fel a fost folosit anul trecut, de majoritatea femeilor.
Bicarbonatul este excelent la curățarea suprafețelor din bucătărie cu grăsimi, murdărie greu de scos și elimină mirosurile neplăcute din frigider.
Acest ingredient minune poate fi folosit și pentru pantofii care miros urât.
Pe lângă întrebuințările sale din apropierea casei, poate fi, în unele situații, ajutor de nădejde și la mai greu, nu numai la o simplă curățenie prin locuință.
Bicarbonatul de sodiu poate ajuta în fazele incipiente ale incendiilor domestice, izbucnirea fiind cauzată de grăsime ori de circuitele electrice. În momentele de maximă tensiune, te poți ajuta de bicarbonatul de sodiu.
Pentru micile focuri izbucnite în bucătărie, este recomandat să opriți gazul ori curentul electric. De aici, pășește în spate și aruncă la baza flăcării câțiva pumni de bicarbonat de sodiu pentru a domoli flăcările. Faceți acest pas în timp ce alertați autoritățile, doar pentru a fi siguri că focul s-a stins.
Stingătorul conține acest ingredient din bucătăria tuturor. Mijlocul de stingere acționat manual conține o substanță care servește la stingerea unui incendiu. Pe piață sunt disponibile mai multe tipui de stingătoare, în funcție de natura substanței de stingere, care se clasifică astfel:
-stingător cu pulbere (bicarbonat de sodiu/sulfat de amoniu)
-cu spumă mecanică
-cu dioxid de carbon (CO2)
-stingător cu apă pulverizată