Trucul uimitor cu bicarbonat de sodiu pentru gulerele cămășilor. Așa poți să obții rezultate excelente

Diana Radu 04.07.2020, 12:29
Trucul uimitor cu bicarbonat de sodiu pentru gulerele cămășilor. Așa poți să obții rezultate excelente

Vara purtatul cămășilor este o adevărată corvoadă, deoarece acestea absorb imediat transpirația și capătă pete gălbui, care sunt dificil de scos, mai ales de pe gulere. Ei bine, există un truc cu bicarbonat de sodiu care promite să te scape fără efort de petele de pe gulerele cămășilor.

Bicarbonatul de sodiu de petele de pe gulerele cămășilor

Pentru a curăța perfect gulerele cămășilor trebuie doar le pui într-un lighean la înmuiat, iar peste să presari trei-patru linguri de bicarbonat de sodiu. Apoi, se presară puțin bicarbonat și pe manșete și gulere cu ajutorul unei periuțe de dinți. Soluția se lasă să acționeze cel puțin jumătate de oră. Bicarbonatul de sodiu are capacitarea de a degresa dungile de transpirație și de a elimina sarea din material. După ce timpul de așteptare s-a scurs, spală cămășile la mână cu un detergent delicat sau pune-le în mașina de spălat. La final, vei vedea că nu vor mai fi dungi galbene pe gulerul cămășii.

bicarbonat de sodiu, pete, gulere, camasi
Bicarbonatul de sodiu de petele de pe gulerele cămășilor

O alternativă a bicarbonatului de sodiu este detergentul lichid de vase. Pentru a curăța gulerele și manșetelor cămășilor cu acest produs va trebui să-l aplici pe aceste locuri și să freci ușor până face spumă. Apoi, cămașa se lasă la înmuiat 10 minute în apa cu detergentul de vase, după care pune cămașa la spălat, la programul tău obișnuit pentru rufele de zi cu zi. Rezultatele vor fi uimitoare!

De asemenea, un alt ingredient pe care sigur îl ai în casă și care dă rezultate excepționale în acest caz este oțetul alb. Efectul de albire al oțetului alb asupra hainelor este celebru, motiv pentru care acest produs este utilizat în multe gospodării. De fapt, oțetul alb stimulează acțiunea detergentului. Iată cum să-l folosești pentru a scoate petele de pe gulerele cămpșilor:

  • Mai întâi, înainte de a pune cămașa în mașina de spălat, diluează două linguri de oțet alb într-un pahar cu apă
  • Apoi, aplică amestecul pe petele de pe manșete sau guler cu o periuță de dinți
  • Lasă-l să acționeze timp de 30 de minute
  • Clătește cămașa bine cu apă curată de la robinet
  • La final, pune cămașa în mașina de spălat.
Urmăriți Impact.ro și pe