Soluția banală cu bicarbonat de sodiu care îndepărtează petele galbene de la subraț. Efecte uimitoare

Iancu Andreea 29.06.2020, 12:24
Soluția banală cu bicarbonat de sodiu care îndepărtează petele galbene de la subraț. Efecte uimitoare

Transpirația poate fi extrem de supărătoare, mai ales în perioadele de căldură excesivă precum cele din timpul verii. Astfel, dincolo de mirosurile neplăcute, apar și petele pe haine. De cele mai multe ori, petele de la subraț capătă o nuanță galbenă, distrugând țesătura și lăsând bluzele cu un aspect uzat. Iată ce poți face pentru a scăpa de petele galbene de pe haine.

Soluția simplă care te scapă de petele galbene

Adesea, după ce hainele albe se pătează în zona subrațului, ajungem să le aruncăm pur și simplu. Totuși, nu este nevoie să îți reînoiești garderoba la fiecare sezon. Dincolo de utilizarea unui deodorant care nu pătează, poți încerca o soluție simplă, care te scapă de petele neplăcute. Încearcă să îndepărtezi petele galbene cu ajutorul a trei ingrediente simple, din bucătăria ta.

Astfel, asigură-te că ai la îndemână bicarbonat de sodiu, principalul aliat în lupta contra petelor. Vei avea nevoie de patru linguri de bicarbonat de sodiu, un sfert de ceașcă de apă rece, pe care să le amesteci până formezi o pastă. Cu ajutorul unei perii curate aplică pasta peste pată și freacă bine zona îngălbenită. Lasă soluția să acționeze timp de o oră și apoi spală hainele cu apă rece sau călduță la mașină. Vei obține haine curate, ca noi.

Transpirația poate duce la apariția petelor galbene pe bluze
Transpirația poate duce la apariția petelor galbene pe bluze

Scapă de petele galbene cu vodkă sau aspirină

Alte două ingrediente de nădejde în cazul petelor de transpirație de pe haine sunt la fel de ușor de utilizat. Dacă ai la îndemână vodkă de la ultima petrecere, fă o soluție din părți egale, în combinație cu apă. Lasă bluza pătată la înmuiat în această soluție. Ulterior, la o oră, poți insista pe zonele galbene cu o periuță. Din nou, lasă bluza la înmuiat încă o oră. Clătește haina la final și las-o să se usuce. Rezultatul este la fel de uimitor.

Pe de altă parte, aspirina pare utilă nu doar pentru conservele de toamnă sau dureri de cap. Dizolvă o pastilă de aspirină într-un pahar cu apă caldă. Toarnă soluția într-un lighean și lasă bluza pătată la înmuiat. Reține cantitățile în cazul în care ai nevoie de mai multă soluție. După trei ore, spală bluza în mod obișnuit. Repetă procesul până ce bluza rămâne perfect curată.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...