Trucul simplu care te scapă de pesticidele din fructe și legume. Așa nu-ți mai pui viața în pericol

Badea Violeta 20.04.2023, 20:29
Trucul simplu care te scapă de pesticidele din fructe și legume. Așa nu-ți mai pui viața în pericol

Fructele și legumele sunt alimente de bază într-o dietă sănătoasă, iar proprietățile lor sunt foarte importante pentru noi. Cu toate acestea, unele dintre acestea, consumate crude, pot fi mai mult dăunătoare decât benefice, deoarece au fost tratate cu pesticide sau cu alte substanțe chimice. Din fericire, însă, există un truc care ne scapă de probleme. Vezi cum poți să scapi de pesticidele din fructe și legume!

Cum poți să scapi de pesticidele din fructe și legume

Cu excepția produselor cultivate ecologic, ale căror prețuri sunt ușor de distins în supermarketuri, toate fructele și legumele care ajung la consumatori sunt supuse pesticidelor pe care agricultorii le folosesc pentru a preveni dăunătorii.

Deși știm că nivelurile de pesticide sunt controlate de autoritățile sanitare, există tot mai multe dovezi că efectul lor asupra organismului nostru nu este inofensiv, mai ales pe termen lung.

Pe de altă parte, toate produsele cultivate sunt expuse, într-o măsură mai mare sau mai mică, la prezența unor bacterii care pot fi foarte dăunătoare pentru sănătatea noastră.

Din toate aceste motive, poate că te-ai gândit la necesitatea de a curăța resturile de pesticide de pe fructe și legume înainte de consum și de a evita astfel posibilul impact pe care aceste reziduuri chimice îl pot avea asupra sănătății familiei tale.

Citește și Care sunt cele mai sigure fructe și legume din magazine. Conțin cele mai puține pesticide, topul produselor contaminate!

Cum poti scapa de pesticidele din fructe si legume
Cum poti scapa de pesticidele din fructe si legume

Trucul care îți poate salva viața

Cum poți scăpa de pesticidele de pe fructe și legume? Ei bine, iată o idee pe cât de simplă, pe atât de utilă. Tot ceea ce trebuie să faci este să speli foarte bine fructele și legumele pe care le cumperi.

Potrivit specialiștilor, este recomandat să folosești o perie și un săpun special, care va îndepărta soluția de conservare. De asemenea, după spălare, este bine să înmoi alimentele într-o soluție făcută din apă și bicarbonat pentru circa o jumătate de oră. Se spune că bicarbonatul te va scăpa de pesticide. În cazul, verdețurilor, acest praf miraculos poate fi înlocuit cu sare.

Citește și Câte fructe și legume trebuie să mănânce un copil pe zi, în funcție de vârstă. Recomandările specialiștilor!

Urmăriți Impact.ro și pe
Badea Violeta
  Este redactor Impact.ro, acest site reușind să îi redea satisfacția reală a unei pasiuni și a unui loc de muncă în acealași timp. Violeta a terminat Facultatea de Jurnalism și...