Trucul simplu, care te scapă de boli grave. Este la îndemâna oricui

Ana Anitoiu 08.10.2020, 09:39
Trucul simplu, care te scapă de boli grave. Este la îndemâna oricui

Un truc simplu te scapă de boli grave. Este ușor, gratuit și la îndemâna oricui, iar efectele sale asupra organismului uman sunt uimitoare.

Ce truc simplu te scapă de boli grave

Acest truc învinge un inamic periculos al sănătății, deși foarte mulți oameni nu realizează acest lucru. Mai exact, acesta reduce riscul de boli grave, inclusiv unele forme de cancer, cum ar fi cel mamar și cel de colon, dar și diabetul zaharat de tip 2, afecțiunile articulare și bolile sistemului vascular.

Conform specialiștilor în sănătate, activitatea fizică moderată, practicată zilnic, reduce riscul de apariție a acestor boli și combate obezitatea. În plus, o viață activă reduce aproape la jumătate riscul de boală coronariană şi de accident vascular cerebral.

Adulţii cu vârste cuprinse între 18 şi 65 de ani au nevoie de 30 de minute de sport, în cel puţin cinci zile pe săptămână, iar copiii au nevoie de 60 de minute de mișcare. Acest timp este suficient pentru scăderea în greutate și pentru îmbunătățirea stării generale a organismului.

Totuși, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), mai puţin de o treime din tineri au grijă să facă sport, chiar dacă ar putea opta pentru activități gratuite, precum alergatul sau mișcarea fizică acasă.

Trucul simplu, care te scapă de boli grave. Este la îndemâna oricui

Ce beneficii uimitoare mai are sportul

Conform unui raport recent făcut de Fundaţia Mondială de Cercetare a Cancerului, peste 40% dintre cazurile de cancer mamar şi de colon ar putea fi prevenite prin adoptarea unui stil de viaţă sănătos, cu mișcare fizică regulată.

Astfel, sunt recomandate cel puţin 30 de minute de efort fizic moderat spre intens, de cel puţin cinci ori pe săptămână.

Vezi aici: Top 8 cele mai toxice alimente. Românii le mănâncă zilnic, dar te omoară încet

Sportul este prieten atât cu musculatura, cât și cu sistemul osos. Mai exact, acesta ajută la prevenirea degradării ţesutului muscular şi osos. Dacă este practicat din copilărie, este folositor pentru dezvoltarea armonioasă a masei musculare, precum şi pentru menţinerea masei osoase.

De asemenea, sportul poate reduce riscul de apariție a osteoporozei. În plus, poate ajuta în tratamentul acestei boli. Reduce riscul de fracturi. Însă, nu sunt recomandate exercițiile fizice intense, mai ales cele ce pun presiune pe oasele picioarelor și pe coloana vertebrală.

Vezi aici: Ce obicei extrem de nesănătos slăbește organismul în lupta cu coronavirusul. Din păcate, mulți români fac această greșeală. Specialiștii avertizează

Totodată, mișcarea fizicî făcută cu regularitate are efecte benefice şi asupra sănătăţii psihice. Sportul regulat este recomandat mai ales persoanelor care suferă de stres, în cea mai mare parte a timpului.

Prin urmare, mișcarea fizică făcută regulat poate ţine la distanță anxietatea şi depresia, oferind stare de bine.

În plus, în general, persoanele care sunt active au un randament intelectual mai bun decât cele sedentare. În cazul elevilor, mișcarea fizică poate creşte perfomanţele la școală.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...