Trucul secret al bunicii pentru tigăi din nou curate. Ai nevoie de un cartof și alte două ingrediente din bucătărie

Trucul secret al bunicii pentru tigăi din nou curate. Ai nevoie de un cartof și alte două ingrediente din bucătărie

Tigăile folosite zilnic la prepararea mâncării inevitabil se murdăresc de grăsime și capată acea crustă neagră inestetică. Pentru momentele în care te apucă nervii din cauza acestor pete negre de pe tigăi și oale, există un truc al bunicii pe care trebuie să-l încerci. Ai nevoie de un cartof și de alte două ingrediente secrete din bucătărie.

Așa cureți tigăile de grăsime

Cartoful este minunat nu doar în rețete, ci și la curățenia din bucătărie. În cazul tigăilor pline de grăsime și resturi de mâncare arse, orice gospodină ar trebui să folosească această legumă cu efecte fabuloase.

Oalele și tigăile sunt supuse uzurii, chiar dacă ai grijă de ele și le speli de fiecare dată, după ce ai gătit. Materialul de fabricație al lor este cu siguranță important, dar și modul în care le utilizezi. Mai dificil este în momentul în care arzi mâncarea și trebuie să stai să freci minute în șir tigaia sau cratița. Din fericire, există o soluție utilă. Ai nevoie de doar trei ingrediente.

Ai nevoie de doar trei ingrediente din bucătărie

Cartof, sare și puțin ulei, de aceste trei ingrediente ai nevoie pentru a curăța tigăile și oalele pline de pete de grăsime. Este un truc simplu, ieftin, eficient și la îndemâna oricui. Iată ce ai de făcut astfel încât să arate ca noi.

Bineînțeles, metoda poate funcționa doar dacă tigaia nu a fost arsă foarte tare. Petele de grăsime de pe oale pot dispărea ca prin minune cu ajutorul cartofului, uleiului și a sării. Dacă nu cunoști trucul bunicii, pentru care face ca tigăile antiaderente distruse să fie ca noi, este timpul să afli care e.

A pus cola intr-o tigaie arsa Dupa cateva minute a observat ceva neasteptat

Trucul secret al bunicii este fabulos

Sarea este adesea folosită de gospodine ca remediu împotriva murdăriei excesive de pe tigăi și oale. De fapt, poate chiar să întreacă performanțele produselor chimice din comer! Sarea mai este cunoscută ca dezinfectant și detartrant în casă. Aplicată pe tigăi cu mișcări circulare, sarea acționează ca un scrub ce îndepărtează murdăria și grăsimea de pe ele.

Și mai eficientă devine sarea dacă o folosești împreună cu un cartof. În cazul tigăilor cu fundul deteriorat, curăță un cartof de mărime medie-mare, dă-l prin sare, apoi freacă suprafața plină de murdărie. Aceste două ingrediente ieftine te vor ajuta să economisești banii cu care intenționezi să cumperi o tigaie nouă. Trebuie să știi că atât cartoful, cât și sarea vor îndepărta reziduurile arse și unsuroase de pe oale și tigăi, fără a le deteriora suprafața. Cum rămâne cu uleiul?

Cu doar un cartof, sare și puțin ulei de măsline, tigăile tale vor fi ca noi

Pentru acest truc, ai nevoie de 1 cartof mare, 1 lingură de sare grunjoasă și o lingură de ulei de măsline. După ce amesteci toate cele trei ingrediente, iată ce trebuie să faci: Începe prin a spăla bine tigaia deteriorată și a o usca cu hârtie de bucătărie. Apoi taornă sarea (poți adăuga puțin mai mult de o lingură, dacă suprafața murdară este mare). Taie cartoful în două și începe să îl freci pe tigaie. Mișcarea trebuie să fie circulară și să cuprindă fiecare colț al vasului.

După asta clătește tigaia și șterge-o din nou cu un prosop de bucătărie. Uleiul de măsline facilitează ungerea suprafeței și crearea unei patine protectoare. Lasă uleiul câteva ore să acționeze, apoi îndepărtează-l fără să folosești detergent. La final, tigăile tale deteriorate vor fi ca noi.

Urmăriți Impact.ro și pe
Cătălina Burghelea
Este redactor Playtech. Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării și a masterului în Marketing Online din cadrul ASE, Catalina Burghelea s-a alaturat echipei de stiri de...