Gaura din mânerul de la tigaie are o întrebuințare secretă. Puține gospodine știu ce poate să facă

Iancu Andreea, Cristi Ionică 27.06.2021, 19:43
Gaura din mânerul de la tigaie are o întrebuințare secretă. Puține gospodine știu ce poate să facă

Gospodinele cunosc faptul că există o mulțime de tipuri de tigăi, fiecare pentru diferite preparate. Chiar dacă pasionații de gătit se străduiesc să descopere noi și noi feluri de mâncare, puține gospodine cunosc faptul că gaura din mânerul de la tigaie are o întrebuințare secretă. Aceasta este extrem de utilă atunci când gătești însă nu mulți îi cunosc și utilitatea.

Puține gospodine cunosc faptul că gaura din mânerul de la tigaie are o întrebuințare secretă. O vei folosi data viitoare când gătești

Magazinele de specialitate sunt pline de numeroase tipuri de tigăi, pe care fiecare pasionat de arta culinară descoperă cum să le întrebuințeze astfel încât preparatele să fie unele gătite corect. Cu toate acestea, puține gospodine cunosc de ce au anumite tigăi o gaură în mâner. Ele sunt confecționate cu un scop precis, care este de folos de fiecare dată când gătești și pe care cu siguranță îl vei utiliza următoarea dată când vei prepara mâncare. Majoritatea tigăilor sunt realizate având o gaură în mâner, despre care puțini pasionați de domeniul culinar cunosc la ce folosește.

Rolul său este unul funcțional, acestea fiind gândite cu un scop. Deși mulți s-ar gândi că utilitatea sa este de a agăța tigăile în cui, pentru a le depozita într-un mod facil, în realitate anumite tigăi au o gaură în mâner pentru a putea sprijini lingura sau orice altă ustensilă în timpul gătitului. Astfel, lingurile, furculițele sau spatulele nu mai trebuie așezate pe blatul de bucătărie sau în alte părți, riscând să murdărești împrejur. Vei descoperi că este mult mai simplu să așezi ustensilele în gaura mânerului data viitoare când gătești. 

Care este întrebuințarea secretă pentru gaura din mânerul de la tigaie
Gaura din mânerul de la tigaie poate sprijini ustensilele de bucătărie

Cum poți curăța tigaia cu cola

Orice gospodină s-a lovit cel puțin o dată de problema tigăilor sau oalelor arse. Acestea sunt adesea dificil de curățat, chiar dacă sunt puse la înmuiat în apă cu detergent. Un truc eficient, la care nu te-ai fi așteptat îl reprezintă utilizarea unei băuturi carbogazoase celebre, care te ajută să cureți ușor și rapid vasele arse. Tot ceea ce trebuie să faci este să torni cola pe fundul vasului și să lași lichidul să acționeze timp de câteva minute. După ce cola și-a făcut efectul, spală tigaia sau oala în mod normal cu detergent și vei descoperi cât de ușor se va desprinde arsura de pe zona afectată. Astfel, data viitoare când te vei confrunta cu accidente de acest gen în bucătărie nu vei mai fi surprinsă.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...