Trucul prin care varza murată nu mai face floare. Este la îndemâna oricui și costă extrem de puțin

Mihai Roșoiu / 17.11.2020, 15:01
Trucul prin care varza murată nu mai face floare. Este la îndemâna oricui și costă extrem de puțin

E vremea în care gospodinele își umplu butoaiele cu varză pentru a fi gata în perioada Sărbătorilor de Iarnă, atunci când apar delicioasele sărmăluțe din carne proaspătă de porc. Varza murată este un produs care nu lipsește de pe mesele tradiționale ale românilor. De multe ori însă apare o problemă care trebuie gestionată cu mult meșteșug. Trucul prin care varza murată nu mai face floare este la îndemâna oricui și costă extrem de puțin.

Trucul prin care varza murată nu mai face floare

„Floarea” care a apare deasupra saramurii în care stă scufundată varza pusă la murat reprezintă o problemă pentru multe gospodină. Se spune că odată apărută, floarea are toate șansele să strice calitatea verzei. Așa că tot românul care are în beci, cămară sau balcon un butoiaș cu varză trebuie să știe care este trucul prin care varza murată nu mai face floare.

Evident, gospodinele au descoperit un tratament pentru această problemă și-l aplică în fiecare toamnă pentru evitarea surprizelor. Cel mai cunoscut truc în această privință este cel în care, în peisaj, apar pastilele de aspirină. Câteva pastile de aspirină mărunțite și aruncate în butoi te vor scăpa de orice emoție în această privință. Efectul pe care acestea îl au în combinație cu apa sărată în care se pune varza este unul ideal. Floarea nu mai apare și varza murată e de cea mai bună calitate.

Hreanul, de asemenea, este un remediu perfect împotriva problemelor de acest gen. Unele gospodine adaugă puține frunze de hrean desupra verzelor băgate la murat și acest lucru pare să ajute foarte mult. Efectul este cel dorit de către gospodine.

Trucul prin care varza murata nu mai face floare este la indemana tuturor
Trucul prin care varza murata nu mai face floare este la indemana tuturor

Igiena recipientelor unde este pusă varza la murat

Înainte de a apela la trucul prin care varza murată nu face floare, trebuie să vă asigurați că ați făcut totul ca la carte. În primul rând, recipientele în care vor fi puse verzele la murat trebuie să fie foarte curate. Apoi, temperatura la care stă varza murată este esențială. Nu ați vrea să vă treziți înaintea Crăciunului fără varza murată pentru sărmăluțe. O temperatură ridicată are darul de înmuia varza murată, iar produsul își va pierde din calitate.

Marii bucătari recomandă ca varza murată să fie depozitată într-un loc în care temperatura să nu depășească 10 grade Celsius, iar umiditatea trebuie să fie una optimă.

Varza, cunoscută și sub numele de curechi, este o legumă comestibilă verde sau roșie, una din cele mai vechi legume cunoscute de om. Era cunoscută în rândul alchimiștilor drept materia primă a alimentelor. Sucul verzei roșii poate fi întrebuințat ca indicator pH.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI