Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru varza murată. Este de necrezut ce se întâmplă după

Iancu Andreea 16.11.2020, 14:26
Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru varza murată. Este de necrezut ce se întâmplă după

Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru varza murată. Bicarbonatul de sodiu reprezintă un ingredient minunat pentru gospodărie, având numeroase utilizări și beneficii. Unul dintre ele se referă chiar la butoiul de varză murată. Un truc cu bicarbonat de sodiu pentru varza murată te poate ajuta în fiecare toamnă atunci când pregătești murăturile pentru sezonul rece.

Cum poți folosi trucul cu bicarbonat de sodiu pentru varza murată

Utilizat atât în scop medical, cât și la curățenie sau în activitățile casnice, bicarbonatul de sodiu este extrem de binevenit și la preparatele culinare. De vreme ce toamna este sezonul conservelor, gospodinele pot apela cu ușurință la bicarbonatul de sodiu pentru păstrarea murăturilor. Astfel, acest ingredient este extrem de util pentru varza murată. Un truc pe bază de bicarbonat de sodiu te poate scuti de grija florilor de mucegai ce pot apărea în butoi.

Tot ceea ce trebuie să faci este să adaugi bicarbonat de sodiu și apă caldă în butoiul pentru varză murată înainte de a așeza căpățânile. Pulberea albă va împiedica formarea florii în butoaiele cu varză murată. Dacă folosești acest truc cu bicarbonat de sodiu pentru spălarea și igienizarea butoaielor înainte de a pune varza la murat vei descoperi că murăturile tale vor fi extrem de savuroase.

De asemenea, pentru a evita floarea din butoiul de varză murată poți așeza și câteva crenguțe de busuioc. Un alt truc pentru murături perfecte este depozitarea verzei murate într-un loc răcoros.

Bicarbonatul de sodiu, util în orice gospodărie
Bicarbonatul de sodiu, util în orice gospodărie

Ce alte întrebuințări poate avea bicarbonatul de sodiu în gospodărie

Dincolo de utilitatea sa la murături, bicarbonatul de sodiu poate îndepărta numeroase mirosuri neplăcute. De exemplu, gospodinele se pot bucura să scape ușor și rapid de mirosul de ceapă și usturoi de pe mâini. Este nevoie doar de un amestec de bicarbonat de sodiu și săpun lichid cu care să spălați mâinile.

Și recipientele de plastic sunt adesea dificil de curățat. Acestea pot fi însă reîmprospătate dacă sunt înmuiate într-o soluție cu bicarbonat de sodiu. De asemenea, curățarea blenderului poate fi extrem de facilă, fără a înlătura cuțitele. Este nevoie doar să umpleți blenderul cu apă, pe jumătate și să adăugați o linguriță de bicarbonat și o pulverizare de soluție pentru spălat vasele. Porniți blenderul pentru câteva secunde și este curat.

Chiar și curățarea cuptorului cu microunde poate fi dificilă. Acesta reține mirosuri ce pot deveni deranjante în timp. Așadar, este nevoie să dizolvați două linguri cu bicarbonat de sodiu într-o farfurie și puneți vasul în cuptor. Porniți aparatul pentru 3 minute și apoi ștergeți cuptorul cu un burete.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...