Cum se prepară corect piureul de conopidă. Doar bucătării adevărați îl fac așa

Emanuela Pană 15.06.2021, 08:51
Cum se prepară corect piureul de conopidă. Doar bucătării adevărați îl fac așa

Vrei să prepari ceva rapid și gustos, bogat în vitamine și sărac în carbohidrați? Atunci un piure cremos și aromat de conopidă este răspunsul. Rețeta de mai jos pune în valoare conopida și gustul bogat al acesteia. În plus, dacă urmezi o dietă pentru slăbit sau vrei să-ți extinzi opțiunile culinare, trebuie să încerci acest preparat.

Cum se prepară corect piureul de conopidă

În cazul în care te-ai întrebat de ce apare conopida în atât de multe rețete, de la ingredient pentru blatul de pizza și până la a deveni un substitut pentru orez, trebuie să știi că există un motiv foarte bine întemeiat – este înlocuitorul perfect pentru preparatele bogate în carbohidrați. În plus, conopida, o legumă din familia cruciferelor, are un conținut bogat în vitamine și minerale, alături de o aromă subtilă.

Dacă nu ai avut niciodată curiozitatea să încerci pizza Margherita cu blat de conopidă, ei bine, acum este momentul oportun să îi dai o șansă. Vei rămâne surprins/ă de gustul delicios al acestui preparat. De altfel, dacă vei înlocui banalul piure de cartofi cu piure de conopidă, te vei bucura de un aliat împotriva gripei, întrucât conipida are un conținut ridicat de vitamina C, vitamina K și acid folic.

Așadar, dacă te-am convins să încerci acest preparat, îți punem la dispoziție o rețetă simplă, pe care o poate face oricine, chiar și cei care nu au un talent aparte în ale bucătăriei. Iată care sunt ingredientele de care ai nevoie:

  • o conopidă;
  • sare, piper, după gust;
  • nucșoară;
  • 2 linguri de ulei de măsline;
  • 35 g unt;
  • 75 ml de lapte;
  • oregano.

Mod de preparare:

  1. Prima data se desface conopida bucățele și se pune la fiert în apă cu sare.
  2. Când conopida s-a îmnuiat și este bine pătrunsă se strecoară bine pentru a nu rămâne apă.
  3. Se zdrobește conopida cu ajutorul unui blender până se obține consistența unei creme.
  4. Se adaugă laptele călduț, untul și o lingură de ulei, alături de piper, nucșoară și sare, dacă mai este nevoie.
  5. Se mai blenduiește puțin până ce se obține un piure cu o consistență cremoasă.

Citește și: Trucul pentru cel mai bun piure de cartofi. Cheful care a preparat acest fel de mâncare a primit cele mai multe stele Michelin

Cu ce se servește piureul de conopidă?

Piureul de conopidă poate fi servit atât cald, cât și rece, ca garnitură perfectă pentru aproape orice fel de friptură. De asemenea, pentru un plus de aspect și aromă, puteți pune deasupra piureului de conopidă o linguriță de ulei și puțin oregano.

Cum faci cel mai bun piure de conopidă și cu ce îl servești
Cum faci cel mai bun piure de conopidă și cu ce îl servești

Pentru aspect, puteți pune și un „copăcel“ fiert de conopidă, alături de o frunză de verdeață. De asemenea, puteți orna preparatul cu o floare din sfeclă roșie murată, pentru a avea și un strop de culoare, puțin contrast în farfurie.

Conopidă – valori nutriționale:

Valoare per – 100 g
Calorii (kcal) 24
Lipide totale 0.3 g
Lipide saturate 0.1 g
Lipide polinesaturate 0 g
Lipide mononesaturate 0 g
Lipide trans 0 g
Colesterol 0 mg
Sodiu 30 mg
Potasiu 299 mg
Carbohidrați 5 g
Fibre alimentare 2 g
Zahăr 1.9 g
Proteine 1.9 g
Vitamina A 0 IU Vitamina C 48,2 mg
Calciu 22 mg Fier 0.4 mg
Vitamina D 0 IU Vitamina B6 0.2 mg
Vitamina B-12 0 µg Magneziu 15 mg.