Trucul pentru a avea cei mai buni castraveți în oțet. Gospodinele fac asta de fiecare dată

Cristian Cojocaru 22.11.2020, 09:33
Trucul pentru a avea cei mai buni castraveți în oțet. Gospodinele fac asta de fiecare dată

Castraveții murați în oțet sunt preferații multor persoane. Reprezintă o alegere bună atât pentru diferite preparate culinare, dar și pentru sănătate. Astfel că există și un truc pentru a avea cei mai buni castraveți în oțet.

Trucul pentru a avea cei mai buni castraveți în oțet

Castraveții murați sau în oțet sunt foarte recunoscuți pentru proprietățile lor benefice pentru sănătate. Aceștia ajută  la digestie, întăresc sistemul imunitar, sunt foarte buni antioxidanți și dau foarte multă energie. Dacă te confrunți cu kilograme în plus, aceștia sunt foarte recomandați în acest sens, iar specialiștii consideră că pot ajuta la prevenirea cancerului la colon, murăturile în general fiind recunoscute pentru proprietățile pe care le au la reporducerea florei intestinale. Așadar, există un truc pentru a avea cei mai buni castraveți în oțet.

Pentru început, avem mai jos lista de ingrediente necesare pentru castraveți în oțet.

– 5 kilograme castraveți
– 1 litru oteț
– 3 litri apă
– 3 linguri sare ( 1 lingură de sare la 1 litru de apă)
– 6 linguri de zahăr (2 linguri de zahăr la un litru de apă)
– 3 bucăți usturoi ( 2-3 căței într-un borcan)
– 1-2 bucăți ceapă tăiată în patru (opțional)
– 5 rădăcini de hrean
– 2 lingurite piper boabe
– 10 lingurițe piper boabe
– 10 frunze de dafin
– 3 fire de mărar uscat

Murăturile în general fiind recunoscute pentru proprietățile lor
Murăturile în general fiind recunoscute pentru proprietățile lor

Modul de preparare

Astfel, pentru început trebuie să alegem întotdeauna castraveți proaspeți, mici și fermi. Borcanele în care urmează a fi puși castraveții, trebuie să fie bine spălate. Dacă ați ales borcanele din anii anteriori, acestea trebuie spălate de câteva ori, pentru a fi cât mai curate și a nu mai avea reziduuri. De asemenea, castraveții trebuie spălați bine cu apă rece, pentru a fi cât mai curați.

Se așează borcanele în ordine după care, se pune mărarul uscat în borcane. Pentru a încăpea cât mai mulți castraveți, aceștia trebuie aranjați frumos în borcane. Hreanul tăiat pe lungime se va adăuga la spațiile libere rămase între castraveți. Peste acestea se adaugă mărarul și boabele de muștar. După aceea, se pune la fiert într-o oală mare saramura compusă din apa, oțet, sare. zahăr, boabele de piper și frunzele de dafin. Saramura trebuie turnată în borcane abia după ce a dat de câteva ori în clocolt. Se adaugă apoi capacele borcanelor care trebuie să fie bine închise.

Într-o oală mare, se pun câteva cârpe, apoi se adaugă borcanele pentru a fi fierte. În momentul în care apa a început să fiarbă, cronometrați 15 minute, atât este nevoie ca oala să stea pe foc. Culoarea castraveților se va schimba, astfel că acela este momentul prielnic de a fi luați de pe foc.  Verificați dacă borcanele nu sunt crăpate și dacă sunt închise ermetic, potrivit playtech.ro .

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI