De ce e bine să torni bicarbonat de sodiu în borcane, înainte de a pune murăturile. Trucul simplu și uimitor

Elena Avramescu 02.09.2020, 13:44
De ce e bine să torni bicarbonat de sodiu în borcane, înainte de a pune murăturile. Trucul simplu și uimitor

Bicarbonatul de sodiu este ceva ce nu trebuie să lipsească din nicio casă, bun de folosit atât în bucătărie, cât și pentru tratamente corporale sau la curățenie. Multe gospodine sunt familiarizate cu proprietățile beneficile ale acestui produs minune care costăa până-n 5 lei.

De ce e bine să torni bicarbonat de sodiu în borcane

Însă sigur nu știați că bicarbonatul de sodiu este ideal atunci când vreți că curățati borcanele în care urmează să puneți murăturile. Este bine să faceți acest lucru deoarece bicarbonatul curăță foarte bine sticla, astfel că se vor îndepărta toți microbii înainte de a pune castraveții cu ingredientele necesare.

„Nu trebuie să uitați că vasul este esențial pentru ca varza să iasă cum trebuie, caci va sta acolo luni bune. Eu recomand să se foloseasca o soluție de apă fierbinte și bicarbonat de sodiu”, a spus Gina Bradea, cunoscută pentru retețele culinare publicate pe bloggul ei.

De ce e bine să torni bicarbonat de sodiu în borcane
Bicarbonat de sodiu, ideal pentru curățarea borcanelor

În plus, această curățare este benefică chiar si pentru vasele noi din plastic, nu doar din sticlă, iar doza recomandata este de maxim o lingură cu vârf de bicarbonat la un litru de apă. După ce s-a făcut această curățare, puteți începe să puneți castraveții în borcane, după rețeta aleasă de voi. Noi vă propunem o rețetă simplă și eficientă.

Ingrediente pentru castraveții murați:

  • două kilograme de castraveți
  • puțin mărar
  • o frunză de hrean
  • patru căței de usturoi
  • 5 boabe de piper
  • 5 boabe de muștar
  • 100 de grame de sare
  • un litru de apă

Mod de preparare:

Se spală castraveții și mărarul, după care se așează, la fundul borcanului frunza de hrean, mărarul, boabele de muștar și apoi usturoiul. Deasupra se pun castraveții iar apoi se pune apa pe foc și se adaugă sarea. Se ia saramura de pe foc și se toarnă peste castraveți și restul ingredientelor din borcan. Se lasă castraveții să fermenteze timp de cinci zile, până se va crea un strat alb de la saramură. După cinci zile, se scoate saramura din borcane și se adaugă apă rece peste. Se închide cu un capac metalic și se agită bine borcanul.

Urmăriți Impact.ro și pe