Trucul pe care puțini îl știu. Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi ouă

Diana Radu 30.10.2019, 15:21
Trucul pe care puțini îl știu. Ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi ouă

Cea mai mare provocare cu care ne confruntăm atunci când fierbem ouăle este decojirea acestora. Probabil ai observat și tu că unele se decojesc foarte ușor în timp ce altele ne dau mari bătăi de cap. Ei bine, poți rezolva această problemă cu ajutorului unui ingredient pe care cu siguranță îl ai în bucătărie – bicarbonatul de sodiu. Află ce se întâmplă dacă pui bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi ouăle.

Ouăle care se decojesc mai greu sunt proaspete, iar motivul pentru care se defac greu este că au coaja foarte acidă. De aceea, specialiștii spun că oul perfect pentru fierbere trebuie să aibă între 7 și 10 zile. Însă, acest lucru poate fi rezolvat cu o linguriță de bicarbonat de sodiu.

Cel mai simplu mod de a afla dacă ouăle sunt proaspete este testul cu apa. Tot ce trebuie să faci este să introduci ouăle într-un vas cu apă, iar dacă acestea de duc la fundul vasului în poziție orizontală înseamnă că sunt foarte proaspete. Dacă se scufundă pe verticală, sunt tocmai bune pentru fiert, iar dacă rămân la suprafață, sunt vechi.

Adaugă bicarbonat de sodiu în apa în care fierbi ouăle

Ouale fierte cu bicarbonat de sodiu se decojesc mult mai usor
Ouale fierte cu bicarbonat de sodiu se decojesc mult mai usor

Dacă vrei ca ouăle să se decojească repede și ușor după ce le-ai fiert poți adăuga o linguriță de bicarbonat, astfel vei scăpa de cojile tari care se desfac greu. Indiferent dacă preferi ouăle fierte bine sau cele mai moi, bicarbonatul de sodiu te va ajuta să le decojești mult mai ușor, deoarece acest ingredient magic are capacitatea de a crește alcalinitatea ouălor, ceea ce le face mult mai ușor de curățat.

Ar mai trebui să știi că dacă încălzești ouăle înainte de a le pune la fiert, acestea nu vor mai crăpa. Duacă ce le scoți din frigider și le pui direct la fiert, diferența de temperatură va fi foarte mare, așa că lasă-le mai întâi un timp la temperatura camerei și abia apoi pune-le la fiert.

Urmăriți Impact.ro și pe