Trei măști de față pe care le poți face cu bicarbonat de sodiu. E rețeta ideală pentru o piele frumoasă 

Diana Radu 23.10.2019, 17:42
Trei măști de față pe care le poți face cu bicarbonat de sodiu. E rețeta ideală pentru o piele frumoasă 

Dacă te confrunți cu un ten acneic, uscat, gras, uleios sau acneic, trebuie să știi bicarbonatul de sodiu îți poate fi de un real ajutor pentru a avea un ten frumos și curat. Iată o listă cu măștile de față pe care le poți face chiar tu acasă folosind bicarbonat de sodiu.

În plus, acest ingredient atât de banal are efecte antiseptice şi antiinflamatorii, ajută la curăţarea porilor, exfoliază pielea şi îi echilibrează nivelul de pH, reduce cearcănele şi te scapă de enervantele coşuri. Vezi cum poți prepara cele mai bune măști de față cu ajutorul bicarbonatului de sodiu.

Masca de faţă cu bicarbonat de sodiu şi ulei de cocos pentru exfoliere

Masca de fata cu bicarbonat de sodiu si ulei de cocos
Masca de fata cu bicarbonat de sodiu si ulei de cocos

Bicarbonatul de sodiu este considerat un remediu naturist de către bunicele noastre, care-l includeau inclusiv în ritualul de îngrijire a tenului. Inclusiv specialiștii atestă faptul că bicarbonatul de sodiu are o mulțime de beneficii asupra tenului. De exemplu, acest ingredient are capacitatea de a schimba aciditatea din organism, ceea ce contribuie la vindecarea acneei.

Așa că poți apela cu încredere la acest produs în loc să dai o grămadă de bani pe produsele de îngrijire a tenului, care conțin parfum și alte substanșe, care pot fi dăunătoare tenului tău.

Dacă tenul tău are nevoie de exfoliere, atunci poți folosi masca de față cu bicarbonat de sodiu și ulei de cocos. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o linguriță de bicarbonat de sodiu cu o linguriță de ulei de cocos și să-ți masezi fața cu amestecul obținut. Însă, dacă ești posesoarea unui ten foarte gras, utilizează doar bicarbonat de sodiu și apă, fără ulei de cocos. Repetă acest ritual o dată pe săptămână, iar tenul tău își va mulțumi cu siguranță.

Masca de față cu bicarbonat de sodiu şi apă minerală pentru eliminarea punctelor negre de pe nas

Amesteca bicarbonatul de sodiu cu putina apa si vei obtine o masca ideala pentru tenul tau
Amesteca bicarbonatul de sodiu cu putina apa si vei obtine o masca ideala pentru tenul tau

Cea mai eficientă soluție pentru a scăpa de punctele negre de pe nas este să amesteci două lingurițe de bicarbonat de sodiu cu apă minerală, cât să faci o pastă. Apoi aplică pasta obținută pe nas și las-o să acționeze până se usucă după care îndepărteaz-o cu apă. Important de menționat ar fi faptul că mișcările de aplicare ar trebui să fie ușoare, adică să nu apeși și circulare.

Mască de faţă cu bicarbonat de sodiu şi miere pentru acnee

Metoda simpla si eficienta prin care poti face acasa o masca pentru ten folosind doar bicarbonat de sodiu si miere
Metoda simpla si eficienta prin care poti face acasa o masca pentru ten folosind doar bicarbonat de sodiu si miere

Pentru această mască ai nevoie de 3-4 linguri de bicarbonat de sodiu, o lingură de miere şi puţină apă. Amestecă toate ingredientele cât să se facă o pastă şi aplic-o seara pe ten. Când pasta se usucă, îndeparteaz-o prin clătire. Aceasta este o mască de față potrivită orcărui tip de ten, în special, celui normal și mix și are rol exfoliant.

Gație proprietăților antiinfalamtoare a bicarbonatului de sodiu dar și a proprietăților hidratante și nutritive ale mierii această mască îți va curăța și revitaliza tenul în profunzime. Masca îndepărtează celule moarte de la suprafața pielii și punctele negre. În plus, combate cearcănele și coșurile. De asemenea, ajută și la stoparea procesului de îmbătrânire.

Urmăriți Impact.ro și pe