A fost pusă la vânzare prima votcă făcută cu ingrediente de la Cernobîl. Câte sticle s-au vândut până acum

Stefan Daniel 08.08.2019, 17:43
A fost pusă la vânzare prima votcă făcută cu ingrediente de la Cernobîl. Câte sticle s-au vândut până acum

Îți place votca? Dacă da, ai avea curajul să bei măcar un pahar cu votcă făcută cu ingrediente de la Cernobîl? Producătorul spune că a fost atent verificată de specialiști, nu e deloc radioactivă și vrea să-l crezi pe cuvânt. În orice caz, spune că nu e mai radioactivă decât oricare altă băutură din aceeași categorie.

Prima votcă făcută cu apă și secară de la Cernobîl

A fost scoasă la vânzare prima votcă făcută cu ingrediente de la Cernobîl. Câte sticle s-au vândut până acum
Ai vrea să guști din această votcă?

Au trecut 33 de ani de la cel mai mare accident nuclear din istoria omenirii sau, cum îmi place mie să-i spun, unul dintre cele mai mari eșecuri ale umanității, survenit din incompetență, exces de zel și gândire otrăvită de o ideologie bolnavă.

Și totuși, lucrurile s-au schimbat mult în zona de excludere de la Cernobîl. Prima idee îndrăzneață a fost inaugurarea turismului pentru cei care au curajul să „guste” o porție de radioactivitate.

A doua idee îndrăzneață a apărut azi, 8 august 2019 și anume: prima votcă realizată din apă și secară direct din zona de excludere dintr-unul dintre cele mai radioactive locuri de pe planetă. Ăsta da marketing…

Câte sticle s-au făcut și câte s-au vândut cu acest produs original de la Cernobîl

A fost scoasă la vânzare prima votcă făcută cu ingrediente de la Cernobîl. Câte sticle s-au vândut până acum
Fost parc de distracții în actuala zonă de excludere de la Cernobîl

Votca se numește, ce ironic, Atomik, iar producătorul spune că până acum n-a făcut decât o singură sticlă. Evident, încă n-a vândut-o, dar intenționează să fabrice vreo 500 de sticle până la finalul acestui an. Banii pe care speră (eu aș zice visează) că-i va obține pe acest produs unic în lume, vrea să-i doneze comunităților din regiunile care au fost afectate de cumplitul accident nuclear în 1986.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

Echipa care a muncit la crearea și studierea acestei băuturi spirtoase este aceeași echipă de cercetători care a studiat timp de trei decenii modul în care a evoluat solul din zona de excludere aflată în jurul centralei.

Cum a fost făcută votca de la Cernobîl despre care se spune că nu e radioactivă

Profesorul Jim Smith de la University of Portsmouth (Marea Britanie) spune că votca nu este în niciun fel mai radioactivă decât alte sortimente fiindcă, prin distilare, impuritățile rămân în produsele secundare care apoi sunt aruncate.

„Am luat secară ușor contaminată și apă din zona de excludere și i-am rugat pe prietenii noștri de la Southampton University, care au un super laborator de radio-analiză, să facă teste pentru a vedea dacă găsesc ceva radioactiv în votcă. Nu au găsit absolut nimic, totul era sub limita de detecție”, spune profesorul, conform BBC.

Urmăriți Impact.ro și pe