Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru igienizarea vaselor murdare. Acesta îndepărtează pericolul neștiut din bucătărie

Mihai Roșoiu / 28.10.2020, 13:35
Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru igienizarea vaselor murdare. Acesta îndepărtează pericolul neștiut din bucătărie

Există un truc cu bicarbonat de sodiu care te ajută la igienizarea vaselor murdare. Folosit cu dibăcie, bicarbonatul de sodiu, acesta îndepărtează pericolul neștiut din bucătăriile gospodinelor. Nu de puține ori ați întâmpinat dificultăți atunci când murdăria refuza să se lase îndepărtată de pe vase. Așa că, am venit cu o soluție excelentă.

Bicarbonatul de sodiu curăță perfect vasele murdare

Așa cum era de așteptat, bicarbonatul de sodiu poate fi aliatul perfect și astfel de situații critice. Specialiștii spun că este indicat ca vasele să fie curățate imediat după folosire. Dacă nu agreați variantele cu soluții bazate pe clor, bicarbonatul de sodiu sare în ajutor. Există un truc pe care gospodinele îl folosesc în mod curent pentru a igieniza vasele.

Cum trebuie să procedați? Nimic mai simplu. O linguriță de bicarbonat de sodiu amestecat cu zeama obținută de la o lămâie se combină până la omogenizare. Ulterior, soluția folosită trebuie aplicată pe toată suprafața chiuvetei. Lăsați amestecul să-și facă „treaba” vreme de 15 minute. Apoi clătiți cu ajutorul unui burete îmbibat în apă caldă. Rezultatul va fi uimitor. La fel și în cazul vaselor murdare și aparent imposibil de curățat.

Pericolul din fiecare bucătărie

Igienizarea vaselor reprezintă, mai mereu, un capitol deloc plăcut pentru mulți dintre noi. Nu puține au fost situațiile în care după o masă perfectă spălatul vaselor devine o corvoadă. Culmea, specialiștii spun că procesul de igienizare trebuie să înceapă cât mai rapid cu putință. Dacă vasele murdare sunt lăsate în chiuvetă mai mult timp, apare pericolul. Nu, nu este o glumă. Chiar spălate cu detergent specific, vesela devine un adevărat focar de bacterii.

Vasele si chiuveta trebuie igienizate cu bicarbonat de sodiu
Vasele si chiuveta trebuie igienizate cu bicarbonat de sodiu

Farfuriile, oalele sau tacâmurile lăsate nespălate peste noapte trebuie dezinfectate serios. O spune Eileen Abruzzo, specialistă în domeniu:

„Acest lucru se întâmplă pentru că particule de mâncare rămase în urma spălării vaselor şi a alimentelor acţionează factor ce favorizează dezvoltarea unor bacterii periculoase, precum E. coli sau salmonella”.

Ea este completată de directorul departamentului responsabil cu gestionarea răspândirii infecțiilor de la Long Island College Hospital of Brooklin, din New York. Acesta afirmă că o clătire superficială a chiuvetei cu apă caldă după spălarea vaselor nu e suficientă. Acesta le sfătuiește pe gospodine să folosească spray-uri speciale pentru igienizare.

Așa că trucul cu bicarbonat de sodiu pentru iginizarea vaselor murdare este mai mult decât necesar. Vasele nespălate lăsate o perioadă îndelungată în chiuvetă, devin periculoase pentru sănătatea noastră și a celor dragi din jurul nostru.

 

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI