Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru curățarea tigăilor arse. De acum n-o să le mai arunci

Ana Anitoiu 20.11.2020, 14:30
Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru curățarea tigăilor arse. De acum n-o să le mai arunci

Un truc cu bicarbonat de sodiu ajută la curățarea tigăilor arse, pentru ca acestea să nu ajungă la gunoi și să nu fie necesară înlocuirea lor. Soluția este simplă și costă extrem de puțin.

Cum se curăță tigăile arse, cu bicarbonat de sodiu

Pentru ca tigăile arse să devină din nou curate este nevoie doar de un strat generos de bicarbonat de sodiu. După ce petele sunt acoperite bine, se pulverizează cu apă.

Apoi, se lasă soluția cu bicarbonat de sodiu și apă să acționeze timp de 30 de minute, înainte ca tigaia să fie frecată cu un burete de vase.

În cazul în care tigaia este prea arsă și acest truc nu funcționează, mai există o variantă ce merită să fie încercată. Bicarbonatul de sodiu poate fi amestecat cu peroxid de hidrogen și o picătură de săpun de vase.

Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru curatarea tigailor arse
Bicarbonat de sodiu

Alte trucuri simple pentru curățarea tigăilor arse

În afară de trucul cu bicarbonat de sodiu, mai există și alte soluții pentru curățarea tigăilor arse. Una dintre metode este frecarea tigăii cu coajă de lămâie, în cazul în care arsura este superficială.

[rssfeed id='1609318597' template='list' posts=2]

De asemenea, se poate presăra praf de copt pe suprafața arsă a tigăii. Apoi, la fel ca în cazul soluției cu bicarbonat de sodiu, se pulverizează cu apă și se lasă să acționeze timp de aproximativ 10 minute, după care se freacă suprafața cu un burete înmuiat în apă.

Un alt truc este cel cu ketchup. Datorită acidității roșiilor și altor ingrediente din acest sos, arsurile de pe tigăi cedează. Acest truc este excelent și pentru a da strălucire cuprului sau alamei, precum și pentru eliminarea ruginii.

Cum se procedează? Trebuie să fie aplicat un strat de ketchup, pe suprafața ce necesită curățare. Se lasă aproximativ 30 de minute, să acționeze, după care se freacă cu un burete.

Totodată, sarea poate fi folosită pentru a curăța tigăile arse. Sunt mai multe moduri ce funcționează. În primul rând, sarea se poate amesteca cu zahărul și se poate aplica pe zona arsă, umezită în prealabil. Apoi, se stropește cu apă și se lasă să acționeze timp de aproximativ 30 de minute. Apoi, se freacă cu un burete umed.

O altă modalitate de lucru este aplicarea unui strat de sare și pulverizarea de oțet alb deasupra. După ce se lasă să acționeze, se freacă tigaia și se clătește bine.

Altă variantă este folosirea unui burete înmuiat în apă caldă. Se pune o picătura de detergent și se presară cu sare fină. Apoi, se folosește un burete de vase.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...