Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru a elimina mucegaiul din casă. Trebuie să-l pui în aplicare imediat. Este foarte simplu

Iancu Andreea 17.11.2020, 11:13
Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru a elimina mucegaiul din casă. Trebuie să-l pui în aplicare imediat. Este foarte simplu

Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru eliminarea mucegaiului. În special în perioada ienii, când unele locuințe nu pot fi suficient de bine încălzite sau aerisite poate apărea mucegaiul. Acesta poate fi eliminat cu ajutorul unui truc cu bicarbonat de sodiu. Simplu și eficient, scapi de problema mucegaiului din casă.

Apelează la un truc cu bicarbonat de sodiu și scăpa de mucegai

Toată lumea cunoaște beneficiile bicarbonatului de sodiu în casă. Fie că este întrebuințat în bucătărie, la prepararea prăjiturilor în special, ori în cosmetică, bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat și în gospodărie. Curățenia poate fi floare la ureche dacă folosești trucuri simple. Iar unul dintre ele este un truc cu bicarbonat de sodiu care te scapă de mucegaiul de pe pereți.

Ai nevoie evident de bicarbonat de sodiu dar și de puțin oțet. Amestecă cele două ingrediente și folosește soluția obținută pentru pereții afectați de mucegai. Este incredibil cum dispar petele de mucegai după ce lași să acționeze această soluție. Mai cu seamă că mucegaiul trebuie îndepărtat cât mai curând cu putință. Acesta poate afecta sănătatea membrilor familiei, slăbind sistemul imunitar și afectând sistemul nervos. De asemenea, apariția cancerului poate fi facilitată de mucegaiul de pe pereți.

Vei putea renunța la soluțiile costisitoare și extrem de toxice din comerț, care de multe ori nu sunt deloc eficiente. Alege trucul cu bicarbonat de sodiu pentru mucegaiul de pe pereți și vei avea o variantă naturală și ieftină de igienizare a casei.

Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru a scăpa de mucegaiul din casă
Trucul cu bicarbonat de sodiu pentru a scăpa de mucegaiul din casă

Rețeta pentru a scăpa de mucegaiul de pe pereți cu bicarbonat de sodiu

Amestecă patru linguri cu vârf de bicarbonat de sodiu cu jumătate de litru de oțet de mere și jumătate de litru de apă. Această soluție se toarnă într-un recipient cu pulverizator pentru a fi mai ușor de aplicat pe zonele afectate. Lasă să acționeze minim 30 de minute și apoi aerisește încăperea. Dacă te deranjează mirosul de oțet, poți adăuga câteva picături de ulei esențial de lămâie sau lavandă în apă și pulverizează în camera curățată în prealabil de mucegai. Astfel, obții o locuință igienizată și parfumată.

Dacă totuși te confrunți cu problema mucegaiului în casă, iată câteva sfaturi pentru a preveni apariția lui. Ai putea avea nevoie de un dezumidificator, pe care să îl setezi la nivelul de 50% al umidității la interior. Totodată, aerisirea constantă, cu geamurile deschise larg, de cel puțin două ori pe zi este la fel de benefică. De asemenea, evită să usuci rufe pe calorifer. Poți opta pentru un uscător automat sau unul pe care să îl așezi pe balcon.

Păstrarea unei igiene bune a căminului este esențială. Aspiră și șterge praful constant pentru a elimina microsporii de mucegai. Și vopseaua antimucegai poate fi utilă dacă tocmai urmează să renovezi. Un aspect mai puțin cunoscut, este păstrarea becului din baie aprins după duș. Se cunoaște faptul că întunericul favorizează apariția bacteriilor și igrasiei.

Urmăriți Impact.ro și pe
Iancu Andreea
Redactor online din 2013 și absolventă a UNIBUC, Facultatea de Litere, Specializarea Studii Europene. De asemenea, absolventă a cursurilor de Master din cadrul SNSPA, Facultatea de Comunicare și...