Trucul care îți va schimba viața. De ce să pui foi de dafin în apa cu care speli podelele. Efectul e surprinzător

Beatrice Dumitru 22.05.2023, 15:17
Trucul care îți va schimba viața. De ce să pui foi de dafin în apa cu care speli podelele. Efectul e surprinzător

Frunzele de dafin au avut încă din cele mai vechi timpuri multe întrebuințări: în alimentație, pentru săpunuri sau pentru prepararea uleiurilor esențiale. Dar pot fi folosite și la curățarea locuinței, iar trucul este fenomenal. Află de ce să pui foi de dafin în apa cu care speli podelele.

De ce ar trebui să pui o frunză de dafin în găleata pentru mop

Dafinul este o plantă care a fost folosită din cele mai vechi timpuri atât la ​​gătit, cât și în medicina tradițională. De asemenea, frunzele de dafin sunt foarte bune entru curățarea diferitelor suprafețe, mai ales că lasă și un miros plăcut în casă. În plus, este o alternativă excelentă pentru a nu folosi produse chimice, pe care o vei aprecia, mai ales dacă ai copii sau animale de companie.

Spălatul podelelor este una dintre cele mai importante sarcini, atunci când faci curat în casă. De obicei, pui apă în găleată și soluția preferată pentru curățat. Dar știi că poți obține aceleași rezultat dacă pui câteva frunze de dafin în găleata pentru mop? Iată ce trebuie să faci.

Trucul care îți va schimba viața. De ce să pui foi de dafin în apa cu care speli pe podelele. Efectul e surprinzător
Trucuri cu frunze de dafin.

Ceea ce ar trebui să faci este să pui apa în găleata pentru mop, așa cum faci de obicei. Apoi, rupi o mână de foi de dafin și le adăugi în apă. Lasă-le să se amestece cu apa timp de cinci minute, apoi poți spăla podelele cu această soluție. Îți va plăcea mirosul pe care îl va lăsa în casa ta.

Pentru ce se mai folosesc frunzele de dafin

Pe lângă curățarea podelei, dafinul este excelent și pentru combaterea stresului și a anxietății. Această plantă are proprietăți care relaxează sistemul nervos central și pentru asta nu trebuie decât să faci o infuzie cu foi de dafin. De asemenea, poți adăuga și trei sau patru flori de mușețel.

De mii de ani, această plantă a fost folosită pentru a calma durerea reumatice. În acest caz, frunza de dafin este folosită local. Zdrobește o mână de foi de dafin uscate și pune-le într-un borcan cu un litru de ulei de măsline și coaja unei portocale. Închide, agită și lasă să stea timp de 20 de zile. Poți folosi această soluție pentru a masa mușchii și articulațiile.

Frunzele de dafin conțin uleiuri esentiale care acționează ca decongestionant și expectorant natural, deci sunt foarte benefice pentru eliberarea căilor respiratorii înfundate. În acest caz, ceea ce ar trebui să faci este să pui o mână de foi de dafin într-o cratiță cu apă pe care o pui să fiarbă. Când este gata, faci inhalație.

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...