De ce să pui frunze de dafin în mașina de spălat. Motivul te va surprinde

Beatrice Dumitru 16.04.2023, 18:23
De ce să pui frunze de dafin în mașina de spălat. Motivul te va surprinde

Menținerea curată a casei necesită diverse tehnici, dar și câteva sfaturi pentru a găsi întotdeauna cea mai bună soluție pentru tot felul de situații. Precum și una referitoare la haine, mai ales la cele care și-au pierdut strălucirea. Pentru acest lucru poți apela la un truc genial, pe cât de vechi, pe atât de eficient.

De ce sunt bune foile de dafin în mașina de spălat

Hainele colorate arată cel mai bine atunci când culorile lor rămân strălucitoare și vii, dar odată ce se decolorează sau își pierde din intensitate, articolul vestimentar respectiv poate părea plictisitor. De aceea, este important să păstrezi culoarea hainelor cât mai intensă sau să le faci să pară din nou strălucitoare, iar pentru asta poți apela la un truc vechi, dar eficient.

Este vorba despre foile de dafin. Puse în mașina de spălat, acestea fixează culorile pe țesături, le revigorează și le păstrează intacte, chiar dacă vor fi spălate foarte des. Tot ce trebuie să faci este să pui câteva frunze de dafin în mașina de spălat atunci când o pornești și vei vedea că problema hainelor decolorate va dispărea.

De asemenea, foile de dafin puse în mașina de spălat va absorbi și mirosurile neplăcute și ciupercile. Trebuie doar să pui cel puțin trei foi de dafin în aparat și să le lași acolo câteva zile. Vei observa că mirosurile neplăcute vor dispărea.

De ce să pui frunze de dafin în mașina de spălat. Motivul te va surprinde
Foile de dafin au multe beneficii.

Alte beneficii ale frunzelor de dafin

Foile de dafin au proprietăți magnifice și de accea nu lipșesc din aproape nicio casă. Sunt eficiente pentru a trata afecțiunilor stomacale, ajută la întinerirea pielii, la eliminarea mătreții și la ascunderea firelor de păr alb. Dar sunt folosite și în bucătărie datorită aromei și mirosului său.

Frunzele de dafin au avut încă din cele mai vechi timpuri multe alte întrebuințări: în alimentație, pentru săpunuri sau pentru prepararea uleiurilor esențiale.

Dafinul este un tip de plantă care se folosește pentru aromatizarea mâncărurilor. Este una dintre cele mai cunoscute și folosite plante medicinale la nivel mondial, atât în ​​gastronomie, cât și în remedii naturiste. Utilizarea sa ca și condiment în gătit este comună în țările din bazinul Mării Mediterane și în America. Se adaugă de obicei în ciorbe și tocane, dar și la friptură și pește

Urmăriți Impact.ro și pe
Beatrice Dumitru
Este redactor pe zona de Actualitate Impact.ro. Beatrice a absolvit Facultatea de Jurnalism și cursurile de prezentatori, redactori, reporteri și operatori tv în cadrul Academiei de Radio și...